- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul confirmă oficial creșterea salariilor pentru o categorie de români! Marcel Ciolacu: „Era corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanțele țării în acest an”

23 May, 13:07 • Bumbeneci Diana
Premierul Ciolacu anunță creșterea salariilor unor bugetari. Cresc și indemnizațiile pentru persoane cu dizabilități.
Guvernul confirmă oficial creșterea salariilor pentru o categorie de români! Marcel Ciolacu: „Era corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanțele țării în acest an”

Guvernul are vești bune pentru români. Executivul aprobă, în ședința care are loc joi, majorarea cu 10%, în două tranșe, a salariilor unor categorii de bugetari. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Marcel Ciolacu.

Salariile pentru o categorie de bugetari vor fi mărite

„Începem prin a rezolva unele inechități existente în rândul personalului bugetar. Aprobăm o majorare salarială cu 10% în două tranșe, iunie și septembrie, pentru mai multe categorii de salariați din administrația centrală și locală. Vorbim în special despre angajații din cultură, de la Registrul Comerțului, agențiile de mediu și funcționarii din primăriile sub 20 de mii de locuitori. Sunt zone rămase în urmă cu salarizarea față de restul bugetarilor și era corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanțele țării în acest an”, a spus Marcel Ciolacu.

Majorăm îndemnizațiile lunare pentru copiii și adulții cu handicap grav, începând cu banii pe luna iunie. Este a doua creștere, după cea de la începutul anului, fiind obligatorie în urma majorării valorii indicatorului social de referință, din martie. Vor beneficia de această măsură circa 390.000 de persoane”, a precizat Ciolacu.

Ai mai putea citi: O nouă schemă de ajutor. Sunt în joc 262 de milioane de euro de la AFIR

Marcel Ciolacu, despre salarii
Marcel Ciolacu, despre salarii

Ciolacu dă de pământ cu protestatarii

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns în cursul zilei de azi, la începutul ședinței de guvern, nemulțumirilor legate de majorările salariale din sectorul bugetar. Șeful Executivului i-a taxat pe funcționarii de la Guvern și Parlament și a anunțat o reorganizare care va duce la concedierea unor persoane.

„Am văzut că există nemulțumiri față de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern, sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună! Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament, putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită. Și ministerele restante trebuie să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducem numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an!”, a declarat Ciolacu.

Mai mulți angajați din sistemul public au crezut că-și pot deconta ochelari de soare, de mii de lei, sau ochelari de vedere de la firme extrem de scumpe, spune premierul Marcel Ciolacu. El anunță că Executivul plafonează la 500 de lei această facilitate.

„Lămurim și subiectul decontării unor cheltuieli pentru ochelari și dăm posibilitatea angajatorilor să ofere această facilitate salariaților, în limita a 500 de lei de persoană”, spune la începutul ședinței de Guvern Marcel Ciolacu.

Oficialul îi mai critică pe funcționarii publici care și-au decontat ochelari în valoare de mii de lei.

Am plafonat această sumă după ce unii funcționari publici s-au gândit că-și pot deconta ochelari de fițe, care costă mii de lei”, explică Ciolacu.

Ai putea citi azi: AFIR oferă finanțări de 35 de milioane de euro. Instituția anunță ce români pot primi banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult