- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii mai mari pentru angajații Ministerului Finanțelor. Marcel Boloș a făcut anunțul. „Lasaţi-mă să mă lupt pentru salariile dumneavoastră”

10 Aug, 22:30 • Lupu Alexandra
Marcel Boloș face o promisiune importantă. Ministrul Finanțelor le-a promis salarii mai mari angajaților din instituția pe care o conduce.
Salarii mai mari pentru angajații Ministerului Finanțelor. Marcel Boloș a făcut anunțul. „Lasaţi-mă să mă lupt pentru salariile dumneavoastră”

Marcel Boloș aduce o veste bună pentru angajații Ministerului Finanțelor. Ministrul promite salarii mărite cu 15 și 25%, informează romaniatv.net.

Marcel Boloș aduce o veste bună

Marcel Boloș a confirmat că a discutat astăzi, 10 august, cu angajații din Ministerul Finanțelor. Salariații au întrerupt programul de muncă și au protestat, arătându-se nemulțumiți de legea salarizării din sectorul bugetar. Sindicaliștii s-au arătat îngrijorați de ordonanța care prevede reducerea cheltuielilor, pregătită de Guvernul lui Marcel Ciolacu, și au cerut să nu le scadă salariile.

Marcel Boloș a punctat că ordonanța pentru reducerea cheltuielilor și legea salarizării sunt două reforme diferite. El a precizat că va exista o decizie la nivelul coaliției de guvernare. Marcel Boloș le-a transmis angajaților din Ministerul Finanțelor să-i permită să se lupte pentru veniturile acestora.

Citește și despre următorul subiect: Marcel Ciolacu dă asigurări! Ce se va întâmpla cu salariile românilor. „Nu va fi tăiat niciun salariu în România”

„Sunt două probleme total diferite, cea a salarizării dumneavoastră şi…

Nu vreau să intru în aceste discuţii că nu le mai terminăm. Deciziile acestea se iau la nivel de coaliţie, vă rog întrebaţi coaliţia”, spune ministrul.

„Lasaţi-mă să mă lupt pentru salariile dumneavoastră că acolo câştigaţi mai mult”, declară Marcel Boloș.

Ministrul de Finanțe a afirmat că, odată cu egalizarea coeficienților, salariile vor crește între 15 și 25%. El a confirmat că există fonduri pentru această majorare.

„Dacă facem această egalizare de coeficienţi, salariile cresc între 15 şi 25%. Avem baza şi fondurile necesare ca să se întâmple acest lucru. Este primul pas”, spune ministrul.

Marcel Boloș
Marcel Boloș

Zeci de angajaţi din Ministerul Finanţelor Publice au întrerupt programul de muncă astăzi şi au ieşit pe holurile instituţiei, pentru a protesta faţă de unele prevederi ale proiectului de Ordonanţă privind măsurile fiscal-bugetare. Totodată, salariații s-au arătat nemulțumiți de problemele mai vechi în ceea ce privește salarizarea angajaților din acest sistem.

„Chiar dacă nu este oficial (proiectul de OUG – n.r), colegii ştiu toate chichiţele din el care s-au lucrat aici. Colegii mei, prima măsură pe care o cer, este aceea să nu le tăiaţi veniturile, nu salariile, că venitul nostru este compus din mai multe componente. Noi avem nişte salarii la Ministerul de Finanţe care nu au mai crescut de ani de zile”, a afirmat una dintre salariatele Ministerului.

Vezi și: Statul român face angajări. Salariile sar de 9.000 de lei. Află care sunt posturile disponibile