- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariile profesorilor nu vor fi majorate cu 13%. Ce schimbări apar, de fapt, în 2024

13 Dec, 13:57 • Bumbeneci Diana
Schimbare radicală. Salariile profesorilor nu se vor majora cu 13%, de la 1 ianuarie, aşa cum se stabilise.
Salariile profesorilor nu vor fi majorate cu 13%. Ce schimbări apar, de fapt, în 2024

Profesorii vor primi o majorare a salariilor din ianuarie 2024, însă nu de 13%, aşa cum se stabilise, ci mai puţin, potrivit unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului.

Salariile profesorilor nu vor fi majorate

Profesorii vor primi o majorare a salariilor de doar 8% din 1 ianuarie 2024, şi nu de 13%, aşa cum se stabilise iniţial, potrivit OUG.

„(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1) și de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic din sistemul naţional de învăţământ se majorează în anul 2024 cu 20% în două tranșe, după cum urmează:

salarii
salarii

a) începând cu data de 1 ianuarie 2024 se acordă o majorare cu un procent de 8% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023;

Poți citi: S-au oferit premiile la gala Green Woman.12 femei de succes din România au fost premiate

b) începând cu data de 1 iunie 2024 se acordă diferența până la 20%”, se arată în OUG privind măsurile fiscal-bugetare.

OUG: Salariilor demnitarilor cresc cu 5%

De altfel, în noua ordonanță a Guvernului mai apare și majorarea salariilor demnitarilor cu cinci procente. În acest sens se majorează cu 5% salariile primarilor, viceprimarilor, presedinţilor de consilii judetene şi vicepreşedinţilor.

„Prin derogare de la prevederile art. 13 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2024, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică locală şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX litera C la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023”, se mai arată în OUG.

Te-ar mai putea interesa: Se dau bani mai mulți pentru copii. O nouă modificare a fost introdusă în Senat

 

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult