- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariul încasat de un doctor la privat, în România! Lista salariilor pe care clinicile le oferă medicilor în 2024

05 May, 15:07 • Fundeanu Madalina
Salariul uriaș al unui doctor la privat! O clinică privată din România a dezvăluit ce salarii oferă medicilor.
Salariul încasat de un doctor la privat, în România! Lista salariilor pe care clinicile le oferă medicilor în 2024

De curând, pe o platformă de anunțuri pentru locuri de muncă, o clinică privată și-a manifestat interesul de a forma o echipă din mai multe categorii de doctori. Odată cu anunțul, reprezentanții instituției au afișat și salariile pe care le oferă pentru respectivele poziții, potrivit Kanal D.

În domeniul medical privat din România, salariile oferite doctorilor specialiști sunt extrem de competitive. Acestea reflectă atât cerințele complexe ale pieței, cât și experiența și competențele cerute pentru fiecare post.

Salariul uriaș al unui doctor la privat

Un grup de firme care dețin activități în domeniul medical-farmaceutic și o gamă largă de servicii oferă o serie de locuri de muncă atractive pentru doctorii specializați în diverse domenii medicale, cu venituri care pot depăși considerabil nivelurile salariale din sistemul medical de stat.

Specialitățile medicale căutate în sectorul privat includ medicina internă, cardiologia, endocrinologia, neurologia, ORL-ul, dermatologia și multe altele. Pentru fiecare dintre aceste specializări, veniturile lunare pot ajunge la niveluri foarte ridicate.

Citește și: Ce aleg românii între un salariu mare și o viață liniștită: „Am rezistat cât am putut”

doctor
doctor

Spre exemplu, potrivit unui anunț al acestei clinici, publicat pe un site dedicat ofertelor de joburi, un medic specialist în psihiatrie poate beneficia de un venit lunar de peste 22.000 lei, în timp ce un doctor specialist în dermatologie poate obține un salariu care se ridică la 20.000 de lei.

Trebuie menționat că aceste salarii sunt adesea mai mari decât cele oferite de sistemul medical de stat. Acestea reflectă angajamentul clinicilor private pentru recompensarea și motivarea profesioniștilor din sănătate.

Sistemul medical privat ia avânt și devine din ce în ce mai atractiv pentru doctorii care vor să își maximizeze potențialul financiar și să beneficieze de condiții de lucru superioare.

salarii doctori
salarii doctori

Alți medici primesc salarii uriașe

Pe de altă parte, grupul de firme pun accent pe competențele suplimentare necesare pentru anumite specializări.

Astfel, pentru obstetrică-ginecologie se solicită competențe în ecografie obstetricală și ginecologică, însă și salariul se ridică la nivelul așteptărilor. Cei care activează în acest domeniu ajung să câștige 20.000 de lei.

În cazul pneumologilor, potrivit ofertelor publicate, salariile lunare depășesc suma de 22.000 de lei.

Aceste oferte de angajare la privat reprezintă atât o oportunitate de carieră importantă pentru medicii specialiști, dar și un stimulent pentru doctori să-și aducă experiența și cunoștințele într-un mediu care le oferă nu doar recompense financiare pe măsură, ci și condiții de lucru și resurse de înaltă calitate pentru a-și desfășura activitatea.

Vezi și: Regele Charles caută menajeră. Ce salariu oferă Familia Regală noului angajat