- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariul unui șofer de TIR 2023! Bărbatul a dezvăluit cum reușește să câștige pe lună peste câteva mii de euro

22 Mar, 22:46 • Constantin Cristina
Un șofer român de TIR a dezvăluit succesul pe care îl are de când lucrează la firma din Germania. Salariul pe care îl câștigă, nu se regăsește și în România. Ce sfaturi le dă tânărul șofer, românilor din țară.
Salariul unui șofer de TIR 2023! Bărbatul a dezvăluit cum reușește să câștige pe lună peste câteva mii de euro

Tânărul șofer a dezvăluit pe TikTok cât a reușit el să câștige pe TIR la o firmă din Germania. Succesul a fost de partea lui, aducându-i în scurt timp, un venit lunar de mii de euro. Clipul a devenit viral și imediat oamenii au reacționat și au fost interesați să afle mai multe detalii despre acest loc de muncă, a relatat antena 3 CNN.

Citește și: Cât câștigă un român care lucrează ca șofer de TIR în Germania. Cosmin ia mai mulți bani decât un medic rezident din România

Cât câștigă un șofer de TIR în Germania

„Suntem plătiți pe oră, avem 18, 30 euro, sporuri de noapte, sporuri de weekend, bani de concediu, bani de sărbători. Ca să ajungi la un salariu de peste 4.200 de euro brut îți mai lași acolo 15-20 de oră la plată și uite așa ai ajuns la 4.000-4.200 brut. Mie îmi trage foarte mult impozit, nu am copii, nu sunt căsătorit și așa iau cel puțin 2.500 în mână, am avut luni în care am luat și 2.900 și 3.000 de euro. Poți să iei și 3.100, 3.200, poate și 3.300 de euro. Depinde câte ore lași la plată. Ca și muncă, mai mult de 10 ore nu se lucrează”, a povestit bărbatul.

salariul de mii de euro al unui șofer de TIR
salariul de mii de euro al unui șofer de TIR

 

Românul le-a oferit semenilor săi din România toate detaliile pe care ar trebui să le știe. Acesta a mai adăugat că într-o zi de muncă, angajații își pot lua o ora pauză. Toți au un CIP, pe care trebuie să-l scaneze de fiecare dată când intră în firmă, la fel se procedează și la ieșire și nu se lucrează mai mult de 10 ore, deoarece nu permite Legea.

„La distribuție e de muncă mai mult sau mai puțin, pentru că nu este pentru toată lumea. Încărcăm și descărcăm cu acea liză electrică. În primele cinci, șase luni o să primești oricum curse foarte ușoare, până îți vei intra în lucru, ca să prinzi șmecheria la toată treaba asta. Ca și concediu avem așa: 30 de zile de concediu, pe lângă alea 30 de zile mai sunt încă 10 zile, dar alea nu ți le poți programa. Adică șefa nu poate să zică 100% „mă tu pe data aia ai o săptămână concediu, da sau nu?”, aia o să fie ceva spontan, o să zică „stai acasă cinci zile sau stai acasă două zile”, a spus tânărul şofer pe TikTok.

Un şofer român de TIR dezvăluie cum a ajuns să câştige mii de euro pe lună, în GermaniaAlte articole: Amendă de 270.000 de euro pentru un șofer de TIR. Motivul pentru care românul trebuie să plătească suma record