- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salina Praid a avut peste jumătate de milion de vizitatori în 2023. Ce îi atrage pe turiști în acest loc unic din inima Transilvaniei

06 Feb, 22:15 • Adrian Popovici
În anul 2023, Salina Praid a continuat să-și consolideze statutul de atracție turistică populară, înregistrând un număr impresionant de 571.000 de vizitatori. Această cifră este semnificativ mai mare decât cea din anul precedent, subliniind creșterea continuă a popularității acestei destinații turistice deosebite.
Salina Praid a avut peste jumătate de milion de vizitatori în 2023. Ce îi atrage pe turiști în acest loc unic din inima Transilvaniei

În anul 2023, Salina Praid a continuat să-și consolideze statutul de atracție turistică populară, înregistrând un număr impresionant de 571.000 de vizitatori. Această cifră este semnificativ mai mare decât cea din anul precedent, subliniind creșterea continuă a popularității acestei destinații turistice deosebite, conform Agerpres.

Motivul din spatele acestei creșteri continue a popularității Salinei Praid poate fi atribuit, în parte, unicității sale. Situată în inima Transilvaniei, această minunată salină oferă o experiență turistică de neuitat, fiind recunoscută pentru peisajul său subteran spectaculos, caracterizat de galerii largi și impresionante, precum și de cristale de sare unice.

Pe lângă frumusețea naturală, Salina Praid oferă și beneficii pentru sănătate, mulți oameni venind aici pentru beneficiile terapeutice oferite de aerul sărat și de microclimatul său particular.
Conform directorului interimar al Salinei Praid, Sebestyén József, sezonul turistic din 2023 a fost unul favorabil. Cu toate acestea, numărul turiștilor nu a reușit să atingă recordul înregistrat în anul 2019, înainte de izbucnirea pandemiei. În acel an, baza de tratament a fost vizitată de 640.000 de persoane.

Salina Praid a avut peste jumătate de milion de vizitatori în 2023. Ce îi atrage pe turiști în acest loc unic din inima Transilvaniei. Sursă: Facebook
Salina Praid a avut peste jumătate de milion de vizitatori în 2023. Ce îi atrage pe turiști în acest loc unic din inima Transilvaniei. Sursă: Facebook

Citește și: Turiștii străini, șocați de prețurile din România! Au vrut vacanță ieftină și s-au ales cu o cheltuială de zile mari: „Berea este mai scumpă decât în Spania”

Ce își propune conducerea Salinei Praid în 2024?

Conducerea Salinei Praid își propune pentru anul 2024 să atingă un obiectiv ambițios: să înregistreze un număr de 600.000 de intrări în baza de vizitare și tratament. Directorul interimar, Sebestyén József, remarcă că, în ciuda contextului tensionat din vecinătate sau a creșterii prețurilor, oamenii continuă să-și îndrepte călătoriile către Salina Praid, în special pentru a-și îngriji sănătatea.

Lunile cu cel mai mare număr de vizitatori sunt iulie și august, când zilnic între patru și cinci mii de persoane coboară în subteran pentru a se bucura de tratamentele saline și de frumusețile peisajului subteran. Recordul de vizitatori într-o singură zi datează tot din 2019, când baza turistică a fost frecventată de aproape opt mii de persoane, confirmând astfel creșterea constantă a interesului turiștilor pentru această destinație unică.

Salina Praid oferă turiștilor și pacienților o gamă variată de facilități pentru petrecerea timpului. În galeria de vizitare, situată la 120 de metri adâncime, se regăsesc spații de joacă pentru copii, un parc de aventuri, un cinematograf și locuri de creație, toate pregătite pentru a satisface nevoile și dorințele vizitatorilor de toate vârstele.

Pentru cei interesați de activități fizice, există posibilitatea de a juca ping-pong sau de a participa la ore de gimnastică conduse de un antrenor. Aceste activități nu sunt doar distractive, ci și benefice pentru sănătate, întrucât permit pacienților să inhaleze mai mult aer sărat, având astfel efecte terapeutice pozitive. În plus, în subteran se găsesc și alte facilități, precum o capelă ecumenică și un mic muzeu care prezintă istoria salinei, completând astfel experiența vizitatorilor și oferindu-le oportunitatea de a se bucura de o experiență diversificată și captivantă.

Te-ar ăutea interesa și: Serialul „Wednesday” a pus România pe lista destinațiilor de top în rândul turiștilor străini. Cele mai vizitate locuri