- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sanitas a obținut o mărire cu 15% a salariilor din Sănătate. Câți bani va primi un asistent medical după ce se vor aplica cele două tranșe de creștere

06 Feb, 16:34 • Adrian Popovici
Reprezentanții Federației sindicale Sanitas au transmis că s-au pus de acord cu Guvernul pentru o majorare a salariilor de bază cu 15%, distribuită în două etape. Această înțelegere a stârnit curiozitatea angajaților din domeniul medical cu privire la sumele pe care le vor primi în urma acestor noi negocieri.
Sanitas a obținut o mărire cu 15% a salariilor din Sănătate. Câți bani va primi un asistent medical după ce se vor aplica cele două tranșe de creștere

Reprezentanții Federației sindicale Sanitas au transmis că s-au pus de acord cu Guvernul pentru o majorare a salariilor de bază cu 15%, distribuită în două etape. Această înțelegere a stârnit curiozitatea angajaților din domeniul medical cu privire la sumele pe care le vor primi în urma acestor noi negocieri, transmite Antena 3 CNN.

Reprezentanții Federației Sindicale Sanitas au declarat că, în urma întâlnirii de luni desfășurată la Palatul Victoria, cu privire la majorările salariale în sectorul sănătății, au convenit asupra unei creșteri a salariilor de bază cu 15%, distribuită în două tranșe.

O asistentă medicală, odată cu negocierile purtate de reprezentanții Federației Sindicale Sanitas, beneficiază de un salariu brut de 4.800 de lei, la care se adaugă un spor de 600 de lei, gărzi în valoare de 3.500 de lei, un spor de 500 de lei pentru munca în weekend, 314 lei sub formă de indemnizație de hrană și alte venituri în valoare de 800 de lei. Un asistent medical ajunge la un salariu de 10.000 de lei brut.

Un medic va ajunge la un venit total de 16.000 de lei, incluzând sporuri de 1.100 de lei pentru condiții de muncă, 7.700 de lei proveniți din gărzi și 700 de lei ca indemnizație pentru titlul de doctor, la care se adaugă 270 de lei pentru hrană. Astfel, salariul brut al unui medic ajunge la suma de 25.000 de lei.

Te-ar putea interesa și: Salariile din Sănătate vor crește cu 15%, în două tranşe, anunță sindicaliştii Sanitas după negocierile de la Guvern

Sindicaliștii Sanitas. Sursă foto: Facebook
Sindicaliștii Sanitas. Sursă foto: Facebook

Ce au negociat sindicaliștii Sanitas cu Guvernul?

Reprezentanții Federației Sindicale Sanitas au anunțat că în urma întâlnirii desfășurate luni la Palatul Victoria, referitoare la majorările salariale din sistemul de sănătate, s-au pus de acord asupra unei creșteri a salariilor de bază cu 15%, care ar urma să aibă loc în două etape. Aceste majorări sunt programate să intre în vigoare în luna martie și luna iunie și se adaugă la creșterea de 5% care a fost deja aplicată pentru întregul sistem bugetar începând cu 1 ianuarie 2024. Detaliile au fost comunicate de către președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, și prim-vicepreședintele federației, Iulian Pope.

„Anvelopa salarială e o greșeală de interpretare. Nu anvelopa salarială, care e uriașă, nici nu ne-am referit la ea. Guvernul dă cei 5% pentru toată lumea la salariul de bază. Vor primi colegii noștri banii din 15 februarie, luna asta.

Apoi, încă 15% în două tranșe, pe care nu le-am stabilit ca procent și care se vor aplica la toată lumea, inclusiv la asistența socială, foarte important”, a declarată Leonard Bărăscu, președintele Sanitas.

„Important este că vom primi acei 15% plus 5% care, deja, merg de la 1 ianuarie. Deci, salariile de bază vor crește în următoarea perioadă cu cei 5% pe care i-au dat de la început, plus 15% pe care ni i-a promis Guvernul”, a liderul Sanitas.

Citește și: Sanitas anunță că Guvernul a acceptat „în principiu” o creștere a salariilor cu 20 %. Guvernanții susțin că este vorba de doar 15 %