- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Săptămâna de lucru de patru zile, un real succes. 92% dintre companiile participante la programul-pilot vor să continue

23 Feb, 16:00 • Claudia Simion
Programul de lucru de patru zile pe săptămână se aplică de o jumătate de an în Marea Britanie și s-a dovedit a fi un adevărat succes. Tocmai de aceea multe companii nu vor să mai renunțe la el.
Săptămâna de lucru de patru zile, un real succes. 92% dintre companiile participante la programul-pilot vor să continue

Sunt 61 de companii care au participat la acest program-pilot în Marea Britanie, din iunie până în decembrie, iar acum majoritatea vor să continue cu acest program. Majoritatea angajaților s-au dovedit a fi mai puțin stresați și chiar au muncit mai bine, au reușit să păstreze echilibrul între viața personală și cea profesională.

Mai mult, veniturile companiilor au rămas în mare parte la fel în perioada de probă a anului trecut, iar în cazul altora chiar au crescut.

Citește și Companiile românești ar putea intra în forță în Republica Moldova. Igor Grosu: „Sunt sigur că cifra poate fi dublată”

„Ne simțim cu adevărat încurajați de rezultate, care au arătat numeroasele moduri în care companiile au transformat săptămâna de 4 zile dintr-un vis într-o politică realistă, cu multiple beneficii. Credem că sunt multe aspecte care ar trebui să motiveze alte companii și industrii să încerce programul de lucru de patru zile pe săptămână”, a declarat David Frayne, asociat de cercetare la Universitatea din Cambridge, care a contribuit la conducerea studiului.

În urma acestui program, 71% dintre angajați au spus că sunt mai puțin epuizați, 39% sunt mai puțin stresați, iar 48% sunt mai mulțumiți de locul lor de muncă decât înainte.

92% dintre companii vor să continue acest program

60% din ei au dezvăluit că le e mai ușor să echilibreze munca și responsabilitățile acasă, 70% au raportat o satisfacție crescută cu viața lor, iar oboseala a scăzut considerabil.

Companiile care au acceptat să intre în acest program au constatat că veniturile nu le-au fost afectate. Veniturile au crescut cu 1,4% pentru 23 de companii, iar 24 de companii au spus că s-au trezit cu venituri cu peste 34% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Citește și România, lovită crunt de insolvență în 2022. Peste 6.500 de companii au ajuns la acest prag dezastruos

De asemenea, reprezentanții companiilor au constatat că a scăzut cu 57% probabilitatea ca angajații să renunțe la job.

Dintre companii, 92% au decis că vor continua cu săptămâna de lucru de patru zile. 30% au precizat că e vorba de o schimbare permanentă.