- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scandal de proporții. Angajații benzinăriilor italiene intră în grevă

25 Jan, 10:57 • Bumbeneci Diana
La benzinăriile din Italia este un adevărat scandal de proporții. Angajații intră în grevă oficială.
Scandal de proporții. Angajații benzinăriilor italiene intră în grevă

Angajaţii benzinăriilor din toată Italia intră în grevă. Aceasta va dura cel puțin două zile. Sindicaliştii din domeniu sunt nemulţumiţi de ultimele decizii luate de autorități, anunță Rador.

Mai exact, lucrătorii de la benzinării sunt mulțumiți de decizia guvernului de a obliga benzinăriile să afişeze şi preţul mediu naţional lângă cel al distribuitorilor, ca măsură de descurajare a scumpirilor nejustificate.

Angajații benzinăriilor intră în grevă

Ai mai putea citi: Scumpire majoră la pompă. Cât a ajuns să coste litrul de benzină și motorină, după ce Guvernul a eliminat compensarea prețului carburanților

Grevă la benzinării
Grevă la benzinării

Decretul are face referire și la o serie de sancțiuni severe pentru cei care încalcă legea, inclusiv închiderea stației pentru o perioadă de până la 90 de zile. În acest sens, vor avea deschise ușile doar câteva benzinării de urgenţă din oraşe şi de pe autostrăzi.

În Italia există o mare comunitate de români

În prima parte a anului 2022, românii din Italia ajungeau la un număr de 1.083.771 de persoane. Se remarcă o creștere față de 2021, când pe teritoriu Italiei locuiau 1.076.412 , în vreme ce în 2020 erau 1.145.718 de români, iar în 2019 – 1.143.859.

Distribuția pe Regiuni arată în felul următor: Lazio 196.473, Lombardia 170.871 și Piemonte 133.356.

Cât despre o distribuție generală pe sexe, se poate observa cu ușurință o pondere mai mare a femeilor. Acestea din urmă sunt în număr de 616.516, prezența bărbaților fiind în număr de 467.255.

Apropo de recensământul din România, care arată că în țară mai sunt 19 milioane de locuitori, pot să spun că dacă suntem un milion, oficial, în Italia, alt milion în Spania, alte patru miluioane prin Marea Britanie, Germania și lumea toată, asta înseamnă că suntem peste 25 de milioane de compatrioți”, a declarat Ovidiu Burdușa, fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, conform Adevărul.

Te mai poate interesa și: Producția de țiței a României a scăzut dramatic! Importurile au „explodat”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult