- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scandalos! Vara asta vacanțele vor fi mai scumpe ca niciodată! La Wizz Air, două bilete dus-întors la Lisabona au ajuns să coste 6.500 de lei FĂRĂ bagaj de cală! Care e perioada în care doar bogații își permit luxul să călătorească?!

21 Mar, 15:18 • Stefan Simion
Prețurile biletelor de avion vor continua să crească și în vara anului 2023. Specialiștii trag un adevărat semnal de alarmă.
Scandalos! Vara asta vacanțele vor fi mai scumpe ca niciodată! La Wizz Air, două bilete dus-întors la Lisabona au ajuns să coste 6.500 de lei FĂRĂ bagaj de cală! Care e perioada în care doar bogații își permit luxul să călătorească?!

Uluitor. Doar două bilete dus-întors pe ruta Bucureşti-Lisabona, în perioada 26-29 mai, costă în total 6.500 lei la Wizz Air, companie care se poziţionează a fi low-cost. În această sumă nu sunt incluse bagajul de cală, locul sau orice alt serviciu adiacent, conform Zf.

Chiar și Wizz Air trece la prețuri ireal de mari

„Preţul este de 5-6 ori mai mare decât acum doi ani, spre exemplu, iar asta în contextul în care pe aceeaşi rută nu mai există nicio altă companie aeriană care operează zbor direct, după ce Blue Air a ieşit din piaţă. Aceeaşi este situaţia pe mai multe destinaţii unde compania Wizz Air a rămas „să facă regulile“, după ce şi Tarom a scos din portofoliu anumite aeroporturi, cum ar fi Barcelona”, anunță sursa citată.

În ultimele luni, preţurile la bilete de avion au explodat pentru cele mai multe destinaţii europene, mai ales în sezonul estival, când companiile aeriene low-cost Wizz Air şi Ryanair – cei mai mari operatori din piaţa locală după numărul de pasageri – şi-au majorat tarifele şi de 5-6 ori faţă de aceeaşi perioadă din 2021, arată o analiză a ZF.

Vezi și: Wizz Air anunță o nouă rută benefică pentru români! Biletele încep de la 99 de lei

Wizz Air
Wizz Air

Astfel, vara anului 2023 ar putea aduce cele mai mari preţuri la vacanţe pentru românii care aleg să îşi facă unul sau mai multe concedii în destinaţiile către care există zboruri în Europa. În unele perioade, preţurile la biletele de avion pentru destinaţii precum Sardinia (Alghero), Barcelona, Paris ori Lisabona rivalizează cu cele către destinaţii exotice din Asia.

Cele mai multe dintre zboruri sunt operate adesea de Wizz Air şi Ryanair. Lipsa competiţiei permite acestor companii să impună preţuri ce rivalizează cu cele către destinaţii exotice.

Totul a început să se schimbe pe piaţa europeană a aviaţiei din momentul în care criza economică a afectat industria. Mai mult, piaţa din România nu a scăpat nici ea nevătămată, după ce Blue Air a ajuns în pragul falimentului.

Vara acestui an va fi cea în care ne vom face cele mai scumpe vacanţe. Trebuie să ne aşteptăm la o creştere în continuare a preţurilor, care, la vară, vor atinge cote ce ne vor ustura la buzunar“, spune Adrian Ionaşcu , specialist în aviaţie.

De altfel, problemele din pandemie încă nu au fost rezolvate. Mii de români așteaptă să primească banii înapoi pentru zborurile anulate.

„Toată lumea încearcă să îşi recupereze pierderile din pandemie. În România, piaţa este diferită faţă de cea europeană pentru că este controlată de companiile din afară, Wizz Air şi Ryanair, care profită la maximum de eliminarea de pe piaţă a Blue Air“, subliniază el.

Ai mai putea citi: Vești bune pentru românii care vor să călătorească în Turcia. Wizz Air anunță o premieră în România

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult