- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbare bruscă de vreme în România. ANM anunță o nouă prognoză

07 Mar, 11:57 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în România, în următoarele săptămâni. Prognoza meteo pe intervale a fost actualizată.
Schimbare bruscă de vreme în România. ANM anunță o nouă prognoză

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Până pe 3 aprilie, va fi în general mai cald decât ar fi normal și se vor înregistra destul de multe precipitații.

Cum va fi vremea în perioada 6 martie – 3 aprilie.

Până pe 13 martie, meteorologii de la ANM anunță că temperaturile se mențin mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud și de sudest a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi deficitar.

Ai mai putea citi: Atenție! Revin ninsorile în România! ANM anunță unde se strică vremea considerabil

Meteo ANM
Meteo ANM

Săptămâna 13 – 20 martie aduce cu ea valorii medii ale aerului ce vor avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vest, nord-vest, centru, precum și în nord-est, dar mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În penultima săptămână, în intervalul 20 – 27 martie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar în toate regiunile.

În ultima săptămână de prognoză, ANM anunță că mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sudestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vezi și: Prima lună din primăvara 2023 vine cu surprize. Meteorologii au actualizat din nou prognoza meteo pentru martie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult