- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Digi TV schimbă grila de programe. Cum arată noua ordine a canalelor şi când intră în vigoare LISTA COMPLETĂ

10 Oct, 17:26 • Cornel Ghimeșan
DIGI a anunţat că demarează, începând de miercuri, 12 octombrie, procesul de reorganizare a grilei de programe TV, recepționată prin serviciul de televiziune prin cablu, conform modificărilor din legea audiovizualului. Compania își propune să creeze o grilă de programe TV standardizată, cu o structură de bază similară la nivel național.
Digi TV schimbă grila de programe. Cum arată noua ordine a canalelor şi când intră în vigoare LISTA COMPLETĂ

Digi TV schimbă grila de programe. DIGI anunţă că pentru clienții care dețin set-up-box-uri DIGI sau televizoare cu profil DIGI (în principal modele produse începând cu anul 2014), reorganizarea canalelor TV în grilă se va realiza prin scanare automată, iar pentru cei care au televizoare fără profil DIGI sau mai vechi de anul 2014, va fi necesară o scanare manuală.

Potrivit Pagina de Media, în grila Digi pentru București, prima parte va fi a canalelor de sport. Urmează 21 de posturi generaliste și apoi 14 televiziuni de știri românești și internaționale. Urmează apoi grupajele de filme, copii și documentare.

Citeşte şi:

Cât ne va costa factura la curent, în februarie. Veştile nu sunt deloc bune: „Cât salariul minim net pe un an de zile”

Iată cum arată noua grilă Digi TV pentru Bucureşti:

1. SPORT 1-21: Pe primele opt poziţii sunt canalele Digi Sport, după care urmează canalele Eurosport, cele Prima Sport şi, la final, Sport Extra şi Pro Arena.

2. GENERALISTE 22-52: TVR (şase canale) deschide lista, urmată de Pro TV (27/28), Antena 1 (29/30), Kanal D (31/32), Prima TV (33/34) şi Happy Channel (35/36). În acest tronson sunt şi canalele Metropola, Etno, Kapital TV şi A7 TV. Pentru că s-a declarat la CNA televiziune generalistă, aici a fost repartizat şi postul de muzică Zu TV!

3. ŞTIRI 55-75: În acest calup intră 21 de posturi de ştiri. Partea „informativelor” este deschisă de TVR Info, urmată de B1 TV, România TV şi apoi de Digi 24 (59 – varianta HD, 60 – varianta SD). În această zonă au intrat şi Profit News, Euronews, dar şi Aleph News şi posturile internaţionale CNN, Deutsche Welle şi BBC.

4. FILM 76-111: Primul este Acasă (din grupul Pro), urmat de Film Now, Pro Cinema şi Diva. În zona filmelor mai sunt canalele AXN, HBO, Cinemax şi Bollywood.

5. COPII 112-124: Nickelodeon este primul în zona copiilor, unde mai intră, printre altele, Minimax, Cartoon Network, Disney, Boomerang, Duck TV, Tralala, JimJam şi DaVinci.

6. DOCUMENTARE: 125-159: Primele posturi sunt cele din grupul Digi – Difi World, Digi Life, Digi Animal World, urmate de Discovery, TLC şi History.

După poziţia 159, în grila Digi TV pentru Bucureşti urmează zona de Religioase (Trinitas, Angelus, Speranţa TV), apoi cea de Muzică, Alte Tematici, Minorităţi, Locale / Regionale, Adult şi 4K.

DIGI a ținut să reamintească că abonații companiei au posibilitatea, în continuare, de a configura ordinea posturilor TV, direct din meniul televizorului pe care îl dețin, prin crearea propriei liste de canale favorite sau prin aranjarea acestora în ordine alfabetică. Modificările au apărut după ce televiziunea de ştiri Aleph News a depus o serie de reclamaţii la CNA deoarece ar fi lăsată la coada grilei de programe, aceasta nefiind introdusă în blocul televiziunilor de ştiri.

Citeşte şi:

Dispozitiv minune pentru casa ta. Costă doar 30 de lei și te ajută să economisești energia

Clienţii DIGI vor găsi noua grilă și pozițiile exacte ale programelor chiar pe noua factură (inclusiv digitală, din contul de abonat Digi). Grila este prezentată pe ultima pagina a facturii.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult