- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări în taxele și impozitele bucureștenilor: Ce decizie a fost luată în Primăria Capitalei

25 Apr, 18:33 • Cornel Ghimeșan
Consiliul General al Municipiului București a emis recent comunicatul privind revizuirea și actualizarea listei cu taxele și impozitele aplicabile în cursul anului în desfășurare.
Schimbări în taxele și impozitele bucureștenilor: Ce decizie a fost luată în Primăria Capitalei

Consiliul General al Municipiului București a făcut publică lista actualizată a taxelor și impozitelor pentru anul în curs. Începând cu anul 2025, se va aplica o reducere substanțială de 95% pentru impozitele asociate mijloacelor de transport hibride, într-o mișcare menită să încurajeze adoptarea tehnologiilor mai puțin poluante.

Citește și: Produse pline de Salmonella scoase la vânzare în marketurile din România. Alertă ANSVSA

În plus, contribuabilii beneficiază de o bonificație de 10% pentru plata anticipată a impozitelor și taxelor pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, cu termenul limită până la 31 martie. Această stimulare financiară recompensează promptitudinea și responsabilitatea fiscală.

Însă, pentru cei care întârzie plata impozitelor, se aplică majorări de întârziere conform legislației fiscale în vigoare, astfel încât să se asigure respectarea termenelor de plată și să se evite prejudicierea bugetului local.

Această listă cuprinzătoare de taxe și impozite reflectă angajamentul autorităților locale de a gestiona eficient resursele financiare și de a susține o dezvoltare urbană durabilă în interesul comunității bucureștene.

Taxe și impozite în Capitală

Citește și: Se dau 2.000 de lei pentru românii care cresc un tip de animal tot mai căutat. Cererea se depune până pe 30 iunie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult