- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări majore pentru o categorie de pensionari! Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul

07 Dec, 08:23 • Fundeanu Madalina
Când începe marea recalculare a pensiilor! Anumiți pensionari vor primi între 1500 - 2000 de lei în plus după majorare.
Schimbări majore pentru o categorie de pensionari! Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a declarat miercuri când va începe marea recalculare a pensiilor în urma cărora veniturile seniorilor vor crește semnificativ, potrivit informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Când începe marea recalculare a pensiilor. Pensionarii care vor primi mii de lei în plus după majorare

Potrivit declarațiilor șefului CNPP, schimbările majore nu vor veni în luna ianuarie, când pensia va fi majorată cu 13,8%, în raport cu inflația, ci din septembrie, după ce toate pensiile vor fi recalculate.

Iar recalcularea va începe imediat ce se va termina digitalizarea dosarelor de pensie care a ajuns la peste 95%, potrivit șefului CNPP.

În urma recalculării, sunt pensionari care vor beneficia de creșteri de peste 70%. În bani, asta reprezintă undeva între 1500 și 2000 de lei în plus pentru seniori.

Ai putea fi interesat și de: 4.500 de copii primesc sprijin de la Guvern. Natalia Intotero, anunţă că au fost semnate încă 23 de contracte pentru înfiinţarea de centre de zi cu fonduri din PNRR

Pensionari
Pensionari

„Avem un exemplu, o persoană care a avut un stagiu de cotizare contributiv de 37 de ani și șapte luni, în momentul de față are o pensie în plată, vorbind de luna decembrie, de 2.257 de lei.

La data de 1 ianuarie 2024, când vom avea acea indexare de 13,8%, pensia va fi majorate de la 2257 de lei la 2569 de lei, începând cu data de 1 septembrie, rezultând o pensie de 3873 de lei. În cazul acesta este o creștere de 71,6% față de ceea ce primește în prezent respectivul pensionar”, a spus Daniel Baciu pentru Antena 3 CNN.

Analiștii economici atrag atenția însă că majorările vor fi înghițite rapid de scumpiri.

„Prețurile, în 2024, vor continua să crească. Faptul că se temperează inflația nu înseamnă că toate câștigurile noastre vor arăta mai bine. Dimpotrivă, prețurile vor continua să crească, poate mai puțin decât în prezent, dar puterea noastră de cumpărare se va reduce.

Iar cei mai afectați de această situație sunt pensionarii care au pensii undeva până în 1800 – 2000 de lei”, a explicat analistul fiscal, Adrian Negrescu, la Antena 3 CNN.

Din păcate, nici pensionarii nu au așteptări prea mari. În România sunt, la momentul actual, peste 5 milioane de pensionari.

Citește mai multe știri: Românii vor să muncească! În 2023 a fost atins un record în ceea ce privește numărul de oameni care au aplicat pentru un nou job