- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se anunță proteste generale în învățământ chiar înainte de examenul de Bacalaureat. Ce nemulțumiri au profesorii

14 Mar, 23:18 • Claudia Simion
Profesorii se pregătesc pentru grevă generală chiar înainte de examenul de Bacalaureat. Aceștia amenință că dacă Guvernul nu găsește soluții pentru problemele lor nu se mai întorc la școală.
Se anunță proteste generale în învățământ chiar înainte de examenul de Bacalaureat. Ce nemulțumiri au profesorii

Profesorii vor să primească salarii mai mari să să aibă parte de condiții mai bune de muncă. Sindicaliștii mai cer și poziționarea angajaților din învățământ pe o treaptă superioară în noua lege a salarizării.

Sunt așteptați între 100 și 300 de protestatari atât în Constanța, cât și în alte șase localități. Protestele continuă și în săptămâna 20-24 martie, au spus sindicaliștii.

Citește și Angajații din sănătate protestează. Se cer majorări salariale de 15%. Se anunță grevă generală

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de grila de salarizare și spun că vor ca toate salariile din învățământ să fie aliniate normelor de acum. Mai exact, vor rezolvarea problemelor aplicate în cadrul legii salarizării pentru toate categoriile de salarizați din sistemul educațional.

Nemulțumirea vine din faptul că vor să le fie plătite și orele suplimentare pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic, dar și plata suplimentară a personalului din unitățile de învățământ nominalizate în echipele de proiecte cu fonduri europene.

Citește și Grevă generală în Franţa. Proteste masive din cauza creşterii vârstei de pensionare la 64 de ani

Dacă acțiunea lor rămâne fără răspuns din partea autorităților, sindicaliștii se gândesc chiar la un marș de protest în București, în luna mai, dar și la declanșarea unei greve generale în ultima decadă a lunii mai.