- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se cere amenajarea plajelor de pe litoralul românesc! Ce soluții a propus Tanczos Barna în cadrul proiectului

15 Mar, 12:36 • Constantin Cristina
Ministrul Mediului, Tanczos Barna a propus un concurs internațional pentru amenajarea plajelor lărgite de pe litoralul românesc. Licitația internațională este anunțată în luna aprilie.
Se cere amenajarea plajelor de pe litoralul românesc! Ce soluții a propus Tanczos Barna în cadrul proiectului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a demarat un concurs internațional prin cadrul căruia să fie găsite soluții pentru amenajarea plajelor lărgite de pe litoralul românesc. Proiectul va dispune și de o licitație internațională programată pentru luna aprilie și se așteaptă la firme specializate să modeleze plajele din punct de vedere turistic, a relatat Profit.ro.

Citește și: S-a dat drumul la rezervări pentru sezonul estival 2023! Agențiile oferă reduceri de până la 50% pentru vacanțele de pe litoralul românesc

”Argumentul pentru acele lucrări este prevenirea eroziunii costiere, nu este o lucrare neapărat pentru turism ci a fost proiectată a ține piept eroziunii pentru următorii 30 de ani. În această perioadă, plaja se va subția încet încet și probabil peste 40 sau 50 de ani va fi nevoie de o nouă lucrare”, a spus ministrul Mediului.

Politicianul se gândește la o posibilă amenajare prevăzută pe următorii 30 sau 40 de ani și adaugă că este nevoie și de îndrumarea autorităților locale care să delimiteze suprafața pusă la dispoziție de noi, cum ar fi: zona pentru familiști, zona pentru concerte, etc.

concurs pentru amenajarea plajelor
concurs pentru amenajarea plajelor

Licitația pentru amenajarea plajelor

Tanczos Barna dorește ca zona de litoral să devină prin amenajare o „perlă turistică” și adaugă că în cadrul concursului va fi o licitație, la care să vină companii care au mai amenajat plaje în alte părți, astfel încât să amenajeze și litoralul românesc, să devină o plajă „vandabilă din punct de vedere turistic”, conform News.ro.

Despre dunele înalte care s-au format pe litoral în iarnă, ministrul a spus că ”pe plaje, dacă s-au făcut depuneri de nisip vor fi nivelate de cei de la Apele Române”. ”Cu natura nu poți să te pui, dacă vrei să păstrezi o anumită secțiune de plajă, la un moment dat trebuie să faci lucrări”, a spus el.

Alte articole: Lovitură pentru românii care și-au plănuit concediul pe litoralul Mării Negre. Prețurile vor crește cu până la 30%