- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dă startul la programele Rabla Clasic și Rabla Plus! Vineri este prima zi de înscrieri

30 Aug, 20:57 • Constantin Cristina
Vineri începe sesiunea de toamnă a programelor Rabla Clasic și Rabla Plus. 1 septembrie începe a doua sesiune de înscriere persoane fizice, juridice și UAT-uri în cadrul programelor.
Se dă startul la programele Rabla Clasic și Rabla Plus! Vineri este prima zi de înscrieri

1 septembrie începe a doua sesiune de înscriere a persoanelor fizice, juridice și UAT-uri în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus. Vineri începe sesiunea de toamnă, potrivit antena 3 CNN.

Citește și: Programul „Rabla Local” a fost prelungit. Românii pot primi în continuare suma de 3.000 de lei pentru mașinile vechi

Se dă startul la programele Rabla Clasic și Rabla Plus! Vineri este prima zi de înscrieri

Programele se vor desfășura între 1 septembrie și 30 noiembrie 2023, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu. Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național și a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024, în perioada 01 septembrie – 30 noiembrie 2023.

Pentru această etapă, bugetul alocat Programului Rabla Clasic este de 222.457.000 lei și pentru Programul Rabla Plus, bugetul alocat este de 272.468.500 lei.

Rabla Local
Rabla Local

Programele se vor desfășura în limita sumelor alocate, în cea de-a doua etapă, astfel:

Rabla Clasic:

Persoane juridice: 53.000.000 lei;
Persoane fizice: 159.457.000 lei;
UAT-uri și instituții publice: 10.000.000 lei.

Rabla Plus:

Persoane juridice: 83.468.500 lei;
Persoane fizice: 155.000.000 lei;
UAT-uri și instituții publice: 34.000.000 lei.

Programul „Rabla Local” a fost prelungit

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat în urmă cu puțin timp prelungirea sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în cadrul programului în ceea ce privește casarea mașinilor uzate, programului. Românii interesați se pot înscrie în program până pe data de 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărui unități administrativ-teritoriale. Instrucțiunile în ceea ce privește înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php.

La nivelul fiecărui cont se pot realiza înscrieri aferente unui singur CNP. O persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație. Românii trebuie să se domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale ale mașinii uzate pentru care solicită finanțare. Totodată, aceștia trebuie să efectueze înscrierea în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au încheiat contracte de delegare cu AFM. Primăriile care participă în cadrul programului sunt listate aici: https://www.afm.ro/main/programe/casare_auto_uzate/2023/lista_uat_program_rabla_local. pdf.

Alte articole: Programul Rabla Local 2023. Ce a pățit un șofer din Corbeanca atunci când a vrut să își dea mașina în schimbul voucherului de 3.000 de lei