- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau 2.600 de lei de persoană. Este vestea momentului pentru pensionari

08 Aug, 12:01 • Bumbeneci Diana
Se dau 2.600 de lei de persoană. Cum să obții banii și ce documente trebuie să depui.
Se dau 2.600 de lei de persoană. Este vestea momentului pentru pensionari

Pensionarii vor primi noi bilete de tratament balnear. Iată ce trebuie să faci pentru a beneficia de acestea! Casele județene de pensii au anunțat că, în luna august, au sosit noi bilete de tratament balnear pentru pensionari.

26.000 de lei pentru pensionari

Acum o săptămână, Casa Județeană de Pensii Gorj a transmis că a primit noi bilete de tratament balnear pentru pensionari, disponibile după redistribuire. Aceste bilete pot fi ridicate pana în data de 9 august, ora 16:00, „pe principiul primul venit-primul servit”.

În același timp, Casa Județeană de Pensii Sibiu a anunțat, vineri, că a primit noi bilete de tratament balnear.

Pensionari
Pensionari

„Bilete de tratament balnear disponibile după redistribuire -Seria nr. 11

  • AMARA 1 loc
  • BALA 1 loc
  • EFORIE NORD 2 locuri
  • NEPTUN 1 loc
  • PUCIOASA 1 loc
  • SATURN 1 loc
  • TECHIRGHIOL 2 locuri

Aceste bilete pot fi ridicate pana in data de 09 august, ora 16.oo,

pe principiul primul venit-primul servit”, a anunțat Casa Județeană de Pensii Gorj.

„Dragi pensionari,vă informăm că a fost afișată lista biletelor de tratament balnear aprobate pentru seria 12. Puteți vizualiza lista pe site-ul Casei Județene de Pensii Sibiu”, a transmis Casa de Pensii Sibiu.

În unităţile de tratament balnear, aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Anul acesta, avem aprobată o suma de 300 de milioane de lei cu aceasta destinatie, reprezentand aproape 115 mii de bilete la nivel nationlal. Inca din luna martie am inceput deja sa avem aceste bilete cu societatile de tratament balnear, astfel incat acum am reusit sa incheiem si celelte licitatii cu operatori privati care au partipciat. Incercam sa mai punem la dispozitia pensionarilor inca 55 de mii de bilete de tratament cu plecarea incepand de luni, 22 mai. Sejurul este de 16 zile, cuprinde cazare, masa, tratamenul pe care il fac… Aceste bilete sunt o forma de protectie acordata de Guvern pensionarilor pentru ca ca ei platesc 50% din valoarea pensiei diferentapana la pretul real. Valoarea este de 2600 lei diferenta este suportata din bugetul asigurarilor nationale de stat”, a spus Daniel Baciu la România TV.

Suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor şi persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată faţă de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei”, informează un comunicat al ministerului.

Te mai poate interesa și: Anunțul momentului pentru pensionarii din România. Ce se va întâmpla cu seniorii care primesc pensii de 20.000 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult