- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau bani de la stat! Iată care e categoria de români care poate să primească 1000 de lei

07 Apr, 15:25 • Cornel Ghimeșan
Vești foarte bune pentru o categorie de români! Fermierii care cultivă cartofi ar putea să beneficieze de un ajutor de la stat în valoare de 1.000 de lei, dacă îndeplinesc o serie de condiții. 
Se dau bani de la stat! Iată care e categoria de români care poate să primească 1000 de lei

Vin bani în conturile românilor! Statul a decis că producătorii ar putea beneficia de acest ajutor de 1.000 de lei venit din partea Ministerului Agriculturii. Ajutorul este dedicat exclusiv fermierilor care sunt specializați în cultivarea cartofilor. Pe site-ul oficial al Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost publicat regulamentul și particularitățile programului prin care poate fi obținut acest sprijin. Schema se susținere se numește „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum”, pentru anul 2023.

Citește și: Incredibil! Ce a putut să pățească un român care a oferit 5.000 de lei mită unui polițist

1.000 de lei de la stat pentru producătorii de cartofi

MADR

a alocat pentru acest proiect suma de 2,96 milioane de euro, respectiv 14.800.000 de lei. Totuși, nu oricine poate beneficia de acest sprijin din partea statului. Fermierii care vor să aplice pentru aceasta schemă de minimis trebuie să îndeplinească o serie de criterii și să îndeplinească anumite reguli.

În primul rând, pentru a putea intra în posesia acestui ajutor de la stat, fermierul trebuie să aibă o producție minimă de 15 tone de cartofi pe hectar și din această cantitate trebuie să comercializeze cel puțin 6 din cele 15 tone. Această obligație trebuie îndeplinită până în data de 17 noiembrie.

Ce condiții trebuie să îndeplinească fermierii dacă vor să primească ajutor de la stat

  • Utilizarea unei suprafețe cultivate cu cartof de consum de minimum 0,3 hectare;
  • Producție de minimum 15 tone per hectar și să comercializeze cel puțin 6 tone;
  • Trebuie să figureze în evidențele Registrului agricol ale primăriilor din raza administativ-teritorială (acolo unde se află suprafețele cultivate);
  • Prezentarea unei dovezi, cu documente justificative, ale producției minime pe care au realizat-o.

Totodată, mai există un aspect care trebuie îndeplinit. Producătorii de cartofi care vor să beneficieaze de aceasta schemă de sprijin sunt obligați să dețină un atestat de producător, valabil până la 31 decembrie 2023 (pentru persoane fizice). Sunt obligate să respecte prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 și persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale sau familiale care fac parte din categoria producătorilor agricoli. Mai mult, pot la parte la proiect și și producătorii agricoli care au calitate de persoane juridice, dar și cei fac parte din societăți agricole.

Citește și: Românii nu mai pot cumpăra vechime la pensie. Senatorii au respins proiectul de prelungire a termenului

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult