- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se impun noi reguli privind călătoriile cu avionul! Pasagerii care nu le respectă nu vor fi lăsaţi să urce în aeronavă

16 Apr, 22:23 • Fundeanu Madalina
Reguli noi în călătoriile cu avionul. Pasagerii care nu le respectă nu vor putea să urce în aeronavă.
Se impun noi reguli privind călătoriile cu avionul! Pasagerii care nu le respectă nu vor fi lăsaţi să urce în aeronavă

Apar reguli noi pentru zborul cu avionul, pe care toți pasagerii trebuie să le cunoască. Anumite lucruri vor deveni obligatorii pentru cei care aleg să călătorească cu aceste patru importante companii aeriene. În cazul în care oamenii refuză să respecte o regulă simplă, nu se vor mai putea îmbarca, conform Capital.ro.

Reguli noi în călătoriile cu avionul

Decizia vine din partea companiilor Ryanair, Jet2, Easyjet şi TUI. Cei patru operatori aerieni au în plan să elimine de pe cursele lor o serie de comportamente care ar putea perturba zborurile.

Prin urmare, este vorba despre noi reguli vestimentare la bordul avioanelor. Persoanele care nu se vor îmbrăca într-un mod considerat drept acceptabil de către companiile aeriene vor fi refuzate de la îmbarcare.

„Avem dreptul de a împiedica oamenii să urce în avion și se întâmplă frecvent cu persoanele care nu sunt îmbrăcate într-un mod pe care noi l-am considera acceptabil”, a explicat o însoţitoare de bord pentru jurnaliştii The Sun.

Au fost oferite şi exemple exacte. Tricourile cu înjurături sau cele care conţin logo-uri considerate ofensatoare sunt de acum pe lista neagră. Şi până în acest moment pasagerii erau rugaţi înainte de îmbarcare să le acopere sau chiar să le îndepărteze.

Citește și: 10 trucuri ca să găseşti cele mai ieftine bilete de avion pentru destinaţiile de vacanţă visate

Avion
Avion

Scopul invocat de companiile aeriene

O însoţitoare de bord, cu o experienţă de peste trei decenii în domeniu, a precizat că scopul final este eliminarea oricărei posibilităţi a unei agresiuni în timpul unui zbor.

„Conversaţii încinse, glume nepotrivite, toate combinate cu puţin alcool şi se poate ajunge la o aterizare neprogramată. Este o soluţie la care nimeni nu-şi doreşte să se ajungă”, explică Mary Jo Manzanares pentru CNN.

„Trebuie să aveți ca prioritate rezolvarea lucrurilor la sol, asigurându-vă că nu există agresiuni.

Când zbori la înălțime, s-ar putea să ai conversații cu pasagerii sau glume sau comentarii nepotrivite între pasageri, adăugați puțin alcool și s-ar putea să faci o aterizare neprogramată. Și nimeni nu vrea asta”, mai precizează femeia.

Cele mai multe companii care operează zboruri nu au totuşi coduri vestimentare oficiale.

Chiar și așa, specialiştii recomandă să se evite purtarea unor haine murdare sau rupte, îmbrăcăminte prea casual sau articole cu sloganuri potențial ofensatoare sau limbaj nepoliticos.

Şlapii sau hainele de plajă pot fi problematice. Unele companii aeriene le permit, însă altele ar putea refuza îmbarcarea dacă purtați astfel de obiecte vestimentare.

Este important să rețineți că în unele țări pot exista legi specifice sau obiceiuri locale legate de vestimentație, iar companiile aeriene pot solicita pasagerilor să respecte aceste reguli înainte de îmbarcare.

Vezi și: Ce conțin, de fapt, ceaiul și cafeaua din avion! Secretul pe care puțini români îl știu. Data viitoare o să te gândești de două înainte să comanzi