- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se întâmplă astăzi! Noii miniştri ai Muncii şi Familiei vor depune jurământul la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis a semnat decretele

19 Jul, 09:18 • Lupu Alexandra
Noii miniştri ai Muncii şi Familiei depun jurământul la Palatul Cotroceni, la ora 14.00. Klaus Iohannis a semnat decretele.
Se întâmplă astăzi! Noii miniştri ai Muncii şi Familiei vor depune jurământul la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis a semnat decretele

Noii miniştri PSD ai Muncii și Familiei vor depune astăzi, 19 iulie, jurământul la Palatul Cotroceni, informează news.ro. Ceremonia va avea loc la ora 14:00.

Klaus Iohannis a semnat decretele

În programul anunțat de Administrația Prezidențială se arată că astăzi, la ora 14:00, va avea loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a ministrului Muncii și Solidarității Sociale și a ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse. Simona Bucura Oprescu a fost votată pentru a prelua Ministerul Muncii, în ședința conducerii PSD. Ea este deputat PSD și președinte al comisiei de administrație din Camera Deputaților. De asemenea, așa cum s-a decis în ședința PSD, Ministerul Familiei a fost preluat de Natalia Intotero, președinte al comisiei de învățământ din Camera Deputaților.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: ȘOC! Primarii se iau la întrecere cu salariul președintelui Klaus Iohannis. Primarul sectorului 2 întrece limitele

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 19 iulie 2023, următoarele decrete:

Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii și solidarității sociale;

Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 14:00, la Palatul Cotroceni (oportunități de imagine pentru cameramanul și fotograful oficiali, precum și pentru fotoreporterii acreditați; ceremonia va fi transmisă presei prin sistemul unic de transmisiune în direct și pe site-ul Administrației Prezidențiale: https://bit.ly/LIVEPR), anunță Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat în această săptămână că Simona Bucura și Natalia Intotero sunt două doamne atât cu activitate politică, cât și cu activitate în Parlament. Marcel Ciolacu a anunțat că înlocuitoarele oficiale votate de conducerea PSD pentru a conduce Ministerul Muncii și Ministerul Familiei sunt Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero.

„Sunt două doamne care, doamna Bucura este președinta comisiei de administrație din Parlament, cu experiență clară în această zonă și doamna Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp și secretar de stat la Ministerul de Externe și președinta comisiei de învățământ. Sunt două doamne atât cu activitate politică dar și cu activitate în Parlament”, a spus președintele PSD.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni despre mesajul PSD privind o demisie de onoare şi a ministrului PNL al Culturii, Raluca Turcan, că ”demisiile politice au fost suficiente, iar pentru moment este important să se găsească toate persoanele vinovate de grozăviile descoperite”. Președintele României a mai menționat că a fost informat de către Marcel Ciolacu cu privire la nominalizarea Simonei Bucura Oprescu și a Nataliei Intotero. Cele două îi înlocuiesc pe Marius Budăi şi Gabriela Firea, care şi-au dat demisia în scandalul azilelor.

Citește și despre: Președintele Klaus Iohannis anunță care este poziția oficială a României în războiul din Ucraina. „Este un rol important pe care România și l-a asumat aici”