- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se oferă salarii de de 2.700 de euro net în România, dar posturile rămân neocupate. Care este motivul

24 Jul, 13:58 • Cornel Ghimeșan
Tot mai mulți angajatori caută personal, inlcusiv oferind salarii mai mari, dar posturile rămân neocupate. Nici măcar lefurile de 2.700 de euro nu mai sunt în măsură să-i atragă pe români.
Se oferă salarii de de 2.700 de euro net în România, dar posturile rămân neocupate. Care este motivul

Se oferă salarii de de 2.700 de euro net în România, dar posturile rămân neocupate. Cele mai multe dintre posturile neocupate sunt în IT (27%). domeniu în care s-a ajuns în situația în care durează aproximativ trei luni ocuparea unei poziții middle și până la şase luni pentru seniori. Cel mai greu de acoperit și, implicit, cu cele mai mari salarii, sunt posturile de software developer, ingineri și tehnicieni, deși sunt și printre cele mai bine plătite.

Citește și: Se fac noi angajări la stat! Instituția care oferă salarii de până la 4.000 de euro. Ce trebuie să facă românii pentru a ocupa un post

„Și în 2023, recrutarea continuă să ridice probleme angajatorilor care caută să-și completeze echipele, iar poziții din domenii ca IT, Inginerie sau Tehnic sunt printre cele mai dificil de ocupat. Competiția pentru talentele relevante rămâne o mare provocare, iar un proces îndelungat de găsire și, apoi, de înrolare a angajatului se resimte la nivel operațional și financiar într-o companie”, a declarat Ana Vișian, marketing manager bestjobs.

Salarii de de 2.700 de euro net în România

Conform datelor HIRE citate de economedia.ro, în IT, un inginer software cu experiență a cerut între 2.400 și 2.700 euro net, iar un Automation QA Engineer între 1.900 și 2.500 euro net. În Inginerie, salariile dorite variază între 1.700 și 2.400 euro net pentru un Inginer Constructor senior, 1.500-2.200 euro net pentru un Inginer proiectant instalații și ofertare, 1.600 și 2.200 euro pentru un Inginer rețele hidrotehnice și 1.400-2.000 euro pentru un Inginer electric în domeniul energiei regenerabile. Mecanicii și tehnicienii auto pot câștiga între 1.200 și 1.800 euro net, iar un Electrician de mentenanță ajunge la un venit de 1.300 euro net.

Citește și: Lovitură pentru milioane de salariați. Au fost anunțați românii care nu vor mai primi sporuri. Ministrul Muncii: „Au gândit că timpul trece, leafa merge”

Chiar şi aşa, cele mai multe posturi ajung să fie greu de ocupat din cauza opțiunilor multiple pe care candidații le au la dispoziție pe meleaguri mioritice, dar și în străinătate.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult