- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se poate schimba numele pasagerului de pe biletul de avion? DA, se poate! Iată ce trebui să faci dacă te afli în această situație și cât te costă

21 May, 21:09 • Constantin Cristina
Te-ai răzgândit la călătoria propusă și nu vrei să pierzi banii? Ei bine ar trebui să știi că poți schimba numele pasagerului de pe bilet, deși acest lucru implică costuri suplimentare.
Se poate schimba numele pasagerului de pe biletul de avion? DA, se poate! Iată ce trebui să faci dacă te afli în această situație și cât te costă

Pentru a nu pierde banii de pe bilet și dacă ești obișnuit să călătorești des cu avionul, trebuie să știi ce trebuie să faci în acest caz, însă, atenție, că ni orice companie acceptă acest lucru, potrivit 20Minutos.

Vezi și: Biletele de avion se scumpesc cu mult peste rata inflației. Un zbor a ajuns să coste și de șase ori mai mult decât în urmă cu doi ani

Se poate schimba numele pasagerului de pe biletul de avion?

Unele companii permit schimbarea numelui pasagerului de pe biletul de avion, însă nu este o regulă pentru toate companiile.

De obicei, organizarea unei călătorii cu avionul de face din timp, asta înseamnă achiziționarea biletului cu mult timp înainte de plecare și este și un avantaj, deoarece cu cât mai devreme cumpărate, biletele se găsesc mult mai ieftine.

Așadar, în caz că a intervenit ceva și nu mai poți pleca, poți căuta o persoană care vrea să te înlocuiască și să folosească biletul, astfel zborul nu s-ar pierde, însă această metodă implică costuri suplimentare.

modificare nume pasager
modificare nume pasager

De exemplu, la Ryanair, majoritatea modificărilor pot fi făcute online în secțiunea „Rezervările mele”. Tariful este de 115 euro, așa că uneori poate rezulta mai ieftin să cumperi un bilet nou. Compania permite și modificările de nume, în cazul în care s-a scris numele greșit, iar corectarea acestuia în 48h poate fi gratuit.

Cu Vueling, serviciul este gratuit. Se poate face online, în primele 24 de ore de la rezervare și oricum cu până la 2 ore înainte de plecarea zborului. După această perioadă, va trebui să plătești o taxă de la 50 de euro pentru fiecare pasager și rută, plus diferența de tarif, dacă este cazul, mai exact, dacă zborul costă mai mult în momentul schimbării numelui.

La EasyJet poți modifica detaliile zborului, online, prin secțiunea „Gestionați rezervările”. Schimbarea numelui unui pasager costă 66 euro de persoană pe călătorie. Dacă se face prin serviciul pentru clienți, cifra crește la 72 euro. Corectarea greșelilor este gratuită și aici și se permite modificarea până la 3 litere.

În cazul Iberia și Air Europa este total diferit, aceste două companii nu permit schimbarea numelui pasagerului pe biletul de avion.

Alte articole: Avionul privat al lui Klaus Iohannis pentru summit-ul european din Islanda. Cum arată aeronava? Costurile sunt confidentiale