- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se redeschide circulația pe Podul de la Fetești de pe A2. Toți șoferii trebuie să știe asta: ce se întâmplă cu taxa de pod

05 Jul, 17:59 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru șoferi! Se redeschide circulația pe Podul de la Fetești de pe Autostrada Soarelui. Ce se întâmplă cu taxa de pod.
Se redeschide circulația pe Podul de la Fetești de pe A2. Toți șoferii trebuie să știe asta: ce se întâmplă cu taxa de pod

S-a decis: se ridică restricțiile de pe Autostrada Soarelui. Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat astăzi, 5 iulie, că se deschide integral circulația pe podul de la Fetești, peste brațul Borcea, infomează ziare.com.

Se redeschide circulația pe Podul de la Fetești

Cristian Pistol aduce vestea momentului pentru șoferi. Directorul CNAIR a scris astăzi pe pagina de Facebook că circulația pe podul de peste brațul Borcea (Fetești) este deschisă integral începând de joi, 6 iulie. În ceea ce privește taxa de pod de la Fetești, se pare că ea rămâne suspendată până la finalizarea procedurilor administrative necesare pentru reintroducerea acesteia.

Citește și: Taxă de 200 de lei pentru un cearșaf la malul mării, în Mamaia. Prețul unui șezlong este de 150 de lei

„De mâine se deschide integral circulația pe podul peste brațul #Borcea (#Podul #Fetești). Circulația va fi reluată total și pe calea 2 (sensul #Constanța-#București) a acestui pod situat pe #A2 (Autostrada Soarelui)”, a scris Cristian Pistol.

CNAIR transmite că restricțiile de circulație instituite pe A2 pentru lucrările de reabilitare la podul de la Fetești vor fi ridicate joi, începând cu ora 09:00. În document se menționează că defectele structurale la tablierele din beton armat ale podului de peste brațul Borcea au fost evaluate prin carotare încă din vara anului 2022. Ultima evaluare a stării de degradare a suprastructurii de beton armat a fost realizată în martie 2023, moment în care experții au luat decizia de a spori cantităţile de beton structural necesare a fi înlocuite.

„Menţionăm faptul că defectele structurale la tablierele din beton armat ale podului peste braţul Borcea, calea 2, au fost evaluate prin carotare încă din vara anului 2022.

Experţii responsabili de interpretarea rezultatelor de laborator au solicitat încă o evaluare a betonului suprastructurii, după decopertarea straturilor căi şi a betonului de pantă. Astfel, în luna martie 2023 a avut loc ultima evaluare a stării de degradare a suprastructurii de beton armat a podului.

După interpretarea ultimelor rezultate, experţii au luat decizia de a spori cantităţile de beton structural necesare a fi înlocuite. Având în vedere şi faptul că lucrările de decopertare erau complet realizate, CNAIR împreună cu antreprenorul au depus toate eforturile pentru a se finaliza cât mai repede lucrările programate cât şi cele suplimentare stabilite de experţi în luna martie.

Odată cu decopertarea straturilor căii şi demolarea betonului de pantă vechi, posibilitatea de a etapiza intervenţia şi deschiderea circulaţiei mai devreme era practic nulă”, se spune în comunicat.

Podul de la Fetești
Podul de la Fetești

Stadiul fizic al lucrărilor de reabilitare este de 78% în prezent. După finalizarea sezonului estival, se vor mai introduce restricții de trafic, pentru realizarea ultimelor lucrări.

Lucrările de reparații structurale realizate la podurile Borcea și Cernavodă vor avea o perioadă de serviciu de cel puțin 40 de ani. Totodată, perioada de garanție este de 5 ani după recepție.

„Reiterăm scuzele pentru disconfortul creat utilizatorilor autostrăzii A2 în ultimele 4 weekenduri şi vă asigurăm că acest tip de intervenţii structurale la ambele poduri au fost de o importanţă majoră fiind absolut necesare.

Precizăm faptul că taxa de peaj la Feteşti rămâne suspendată până la finalizarea tuturor operaţiunilor administrative necesare reinstituirii acesteia”, se mai afirmă în document.

Te-ar putea interesa și: Orașul din România în care oamenii trebuie să plătească taxă de curățenie la chirie. „Nu îți convine? Alegi alt apartament”