- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă legea în România! Acest tip de evenimente va fi complet interzis, măsurile se aplică în toată țara

23 Oct, 20:19 • Cornel Ghimeșan
Se schimbă legea în România. Un anumit tip de evenimente nu va mai putea fi organizat în România, iar această măsură va intra în vigoare în toate localitățile.
Se schimbă legea în România! Acest tip de evenimente va fi complet interzis, măsurile se aplică în toată țara

Festivalurile organizate de primării nu vor mai putea avea loc în țara noastră, odată cu adoptarea ordonanței de urgență  ce reglementează cheltuielile bugetare ale administrațiilor și instituțiilor publice. Decizia Guvernului ar fi valabilă doar până la final de 2023.

Acest tip de evenimente va fi complet interzis, măsurile se aplică în toată țara

Guvernul României a emis un pachet de măsuri cu scopul de a reduce cheltuielile publice. Așadar, astfel de evenimente sunt permise doar la sfârșit de an sau în zile oficiale ale unităților administrative, dar chiar și acestea pe sume plafonate.

Citește și Se va impune o nouă taxă în spitalele de stat. Ministrul Rafila: „Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru

„În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, instituțiile și autoritățile publice locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, nu pot finanța din fonduri publice, cu excepția celor provenite din donații și sponsorizări, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiții locale, festivități, sărbători tematice, dar fără a se limita la acestea.

Sunt exceptate de la prevederile alin.(4) cheltuielile cu evenimentele ocazionate de zilele declarate ca fiind zile oficiale ale unităților administrativ teritoriale precum și cheltuielile cu evenimentele ocazionate de sfârșitul de an. Cheltuielile cu organizarea acestor evenimente nu pot depăși media cheltuielilor lunare de aceeași natură realizate în perioada ianuarie-septembrie 2023. Eventualele cheltuieli de această natură care depășesc plafonul stabilit anterior pot fi suportate din donații și sponsorizări”, se arată în actul normativ.

În cazul în care legea intră în vigoare, cine nu respectă noile reguli va fi nevoit să plătească amenzi între 2.000 și 20.000 de lei.

Citește și Un nou voucher pentru români. Cine va primi banii și în ce situație vor fi oferiți

„Nerespectarea prevederilor art. I și II constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională între 2.000 și 20.000 lei dacă fapta contravențională nu a fost săvârșit în alte condiții încât potrivit legii penale să constituie infracțiune”, se mai precizează în lege.

Prin acest proiect de ordonanță de urgență, Executivul dispune măsurile necesare pentru ca plățile lunare făcute în perioada noiembrie – decembrie 2023 la titlul de cheltuieli bugetare „Bunuri și servicii” să se ridice la nivelul mediei plăților efectuate în ianuarie septembrie 2023, în limita bugetului aprobat la titlul de cheltuieli.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult