- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se vinde laptele mai ieftin?! Petre Daea anunță cele două categorii de lapte care se vor ieftini. Fermierii nu vor fi afectați

03 May, 09:56 • Constantin Cristina
Ministrul Agriculturii, Petre Daea spune că fermierii nu vor fi afectați de reducerea prețului laptelui, deoarece nu vor fi nevoiți să ieftinească produsul. Iată declarațiile oficialului.
Se vinde laptele mai ieftin?! Petre Daea anunță cele două categorii de lapte care se vor ieftini. Fermierii nu vor fi afectați

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a anunțat că fermierii nu vor suferi în urma reducerii cu 20% a prețului la lapte, iar aceștia nu vor fi nevoiți să vândă mai ieftin laptele procesatorilor, pentru a fi aplicată reducerea precizată, a notat digi24.ro.

Vezi și: Înțelegerea momentului pentru fermierii din România! Petre Daea obține aproape 30 de milioane de euro compensații de la Comisia Europeană

Petre Daea anunță cele două categorii de lapte care se vor ieftini

„S-a convenit să se facă reducerea la cele două produse, la lapte de 1,5% grăsime şi la lapte de 3,5% grăsime, nu la toate produsele. Am putut constata că există această preocupare şi iată că s-a materializat. Am solicitat (și convenit) cu retalierii, în prezenţa Consiliului Concurenţei, instituţia statului care urmăreşte implementarea acestei măsuri, să ne întâlnim săptămânal, iar până la sfârşitul săptămânii cei din comerţ ne-au asigurat că vor fi peste tot aceste reduceri, în aşa fel încât ţara să recunoască şi consumatorul să recunoască reducerea aceasta de care vorbeam cu tot lanţul de producţie, înţelegând aici producătorii de lapte, procesatorii şi retailerii”, a declarat Petre Daea.

Petre Daea, despre reducerea prețului la lapte
Petre Daea, despre reducerea prețului la lapte

Oficialul a fost întrebat ce se va întâmpla dacă fermierii spun că procesatorii au scăzut prețurile.

„Nu, nu, nu. Tocmai de aceea ne-am adunat şi ne întâlnim în fiecare săptămână ca lucrurile acestea să nu se repercuteze la fermieri, să nu ne întâlnim cu aceste atitudini, zic eu, neconforme şi lipsite de temei, ca procesatorii să se ducă în faţa fermierilor cu oferte de preţ la preluare mai mic. Sub nicio formă, urmărim această situaţie”, a mai adăugat ministrul Agriculturii.

De asemenea, toți retailerii au fost de acord să reducă, fără nicio obligație, prețul laptelui românesc cu minim 20%. Reducerea a început să se aplice de la 1 mai, a anunțat Consiliul Concurenței.

Toți fermierii s-au declarat nemulțumiți de această soluție, așadar au spus că își vor înceta activitatea.

Alte articole: Incredibil! Petre Daea nu este de acord cu reducerea consumului de pesticide. „Nu putem fi de acord cu acest nivel de reducere”