- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sebastian Burduja îi declară război lui Nicușor Dan, după ce un milion de bucureșteni riscă să rămână fără căldură şi apă caldă la iarnă. „Dacă administrația nu e în stare, preluăm noi sistemul”

15 Sep, 21:27 • Cornel Ghimeșan
Peste un milion de bucureșteni riscă să rămână fără apă caldă și căldură în această iarnă pentru că Termoenergetica, compania Primăriei Generale, nu și-a plătit nici până acum datoriile de aproape un miliard de lei către Electrocentrale București (ELCEN), principalul producător de energie termică din București.
Sebastian Burduja îi declară război lui Nicușor Dan, după ce un milion de bucureșteni riscă să rămână fără căldură şi apă caldă la iarnă. Dacă administrația nu e în stare, preluăm noi sistemul”

Sebastian Burduja îi declară război lui Nicușor Dan. Din această cauză ELCEN nu au în aceste momente bani să cumpere gazul necesar pentru producția energiei termice, iar termenul până la care compania poate să facă achiziția este 1 octombrie.

Citește și Sebastian Burduja, ministrul Energiei: România și Qatar se aliază în domeniul energetic, implicând atragerea de investiții qatareze

Sebastian Burduja îi declară război lui Nicușor Dan

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a intervenit joi în acest caz și a propus printre altele fuziunea dintre cele două companii.

”În momentul acesta, Termoenergetica, o companie a Primăriei Generale, datorează ELCEN, o companie a Ministerului Energiei, aproape un miliard de lei. Datoria nu a fost plătită. M-am adresat domnului primar general, Nicușor Dan, de peste o lună și jumătate. Nu mi-a răspuns. N-am înțeles atitudinea de a rămâne în birou când ai un milion și ceva de oameni care nu știu dacă la iarnă vor avea încălzire și apă caldă. Poate acest demers l-a determinat să se mobilizeze, să convoace o ședință de Consiliu General și înțeleg că o să aloce o sumă de 400-500 milioane de lei, care o să stingă o parte din datoria pe care Termoenergetica o are către ELCEN”, a declarat Sebastian Burduja, la Digi24.

Oficialul a subliniat că așteaptă un răspuns din partea lui Nicușor Dan căruia i-a cerut să găsească o soluție pentru sistemul de termoficare.

”Să vină să facem un grup de lucru și să nu mai punem un pansament pentru iarnă, ci să găsim o soluție pentru sistemul de termoficare (…) Toate orașele din țară și din lume, care au reușit să aibă un sistem de termoficare performant, au făcut o fuziune între compania care produce agentul termic și compania care îl furnizează populației. Asta este și soluția către București. Dar ca să se întâmple această fuziune trebuie să fim la zi cu plățile între cele două companii, să nu mai existe aceste datorii. Experiența din alte orașe ne arată că, în general, aceste sisteme țin de administrația locală. Dacă administrația Bucureștiului nu este în stare să gestioneze sistemul, îmi arăt toată deschiderea să-l preluăm la Ministerul Energiei”, a mai spus Sebastian Burduja.

Citește și O nouă centrală hidroelectrică în România. Sebastian Burduja a făcut anunțul: „Proiectul Tarniţa – Lăpuşteşti avansează”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult