- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sebastian Burduja îl acuză pe Nicușor Dan că împiedică fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica: Nu e un moft, e o necesitate

29 Feb, 15:29 • Adrian Popovici
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, susține că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se opune ferm aprobării fuziunii dintre ELCEN și Termoenergetica de către Consiliul General.
Sebastian Burduja îl acuză pe Nicușor Dan că împiedică fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica: Nu e un moft, e o necesitate

Sebastian Burduja, a declarată că primarului general al Capitalei, Nicușor Dan împiedică procesul de fuziune dintre ELCEN și Termoenergetica, proiectul urmând să ajungă la Consiliul General. Ministrul îl acuză pe Nicușor Dan a refuzat să ofere consimțământul necesar pentru finalizarea acestei tranzacții, ceea ce ar putea afecta negativ perspectivele de eficiență și stabilitate în domeniul energiei pentru București. Această poziție a fost adusă în discuție de către Ministrul Energiei ca fiind un obstacol major în calea îmbunătățirii infrastructurii energetice a Capitalei, transmite Antena 3 CNN.

„Este aceeași rețetă a haosului general din București: iresponsabilitate, incompetență și ignoranță”, a transmis Sebastian Burduja.

Refuzul lui Nicușor Dan de a susține o rezoluție a Consiliului General al Municipiului București pentru aprobarea preliminară a fuziunii dintre ELCEN și Termoenergetica subminează în mod serios problema crucială a încălzirii în București, susține Sebastian Burduja. Ministrul mai explică faptul că primarul general al Capitalei susține că a interzis un astfel de plan de acțiune în 2021.

Citește și: Ministrul Energiei dă de pământ cu Nicușor Dan. Sebastian Burduja: „Bucureştiul e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare”

Sebastian Burduja, acuzații la adresa primarului general

Sebastian Burduja aduagă că: „refuzul lui Nicușor Dan de a promova o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București pentru aprobarea, de principiu, a fuziunii dintre ELCEN și Termoenergetica, motivat de faptul că există deja o intenție pe care acesta a exprimat-o în anul 2021, aruncă în derizoriu chestiunea vitală a termoficării din București.

Nicușor Dan pune astfel sub semnul întrebării legalitatea întregului proces și, în nota obișnuită, își depășește atribuțiile”.

În această declarație, Sebastian Burduja critică aspru atitudinea primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, catalogând-o drept tipică pentru modul în care Bucureștiul a fost condus în ultimii trei ani și jumătate. El consideră că această atitudine reprezintă o rețetă a haosului general, caracterizată de iresponsabilitate, incompetență și ignoranță. Refuzul de a aborda cu seriozitate problema furnizării apei calde și a încălzirii pentru peste 1,5 milioane de locuitori este considerat cinic și o negare a dreptului acestora la o viață civilizată.

Burduja își exprimă dezamăgirea față de campania recentă a lui Nicușor Dan, sugerând că acesta a neglijat responsabilitățile sale ca primar și a fost complet disociat de nevoile și problemele cotidiene ale bucureștenilor. El atrage atenția că, în timp ce Nicușor Dan a încercat să transmită o imagine diferită prin această campanie, timpul pentru experimente eșuate a trecut și că cetățenii nu mai au răbdare pentru astfel de pretexte. Burduja subliniază că bucureștenii necesită soluții concrete și eficiente pentru problemele lor urgente, iar primarul trebuie să fie conectat și dedicat rezolvării acestora.

Citește și: Sebastian Burduja anunță planul prin care facturile la gaze ale bucureștenilor ar putea să scadă chiar și cu cu 17 lei/Megawatt-oră