- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Secretarul de Stat din Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, aduce clarificări cu privire la Pilonul II de pensii: „Întrerupem transmisia pentru o scurtă clarificare!”

27 Nov, 23:19 • Oprea Alina
Pilonul II a reprezentat o neclarificare pentru cetățenii români, astfel Secretarul de Stat din Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu a transmis pe pagina personală de Facebook clarificări cu privire la aceasta!
Secretarul de Stat din Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, aduce clarificări cu privire la Pilonul II de pensii: „Întrerupem transmisia pentru o scurtă clarificare!”

Secretarul de Stat al Ministerului Muncii, Cristian Vasilcoiu, a făcut declarații în decursul zilei de astăzi, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, cu privire la Pilonul II de pensii, în care a adus claificări cu ceea ce înseamnă, de fapt.

Ai putea fi interesat și de: Care va fi cea mai mică pensie din România în 2024? Simona Bucura Oprescu a vorbit despre acest aspect, în contextul recalculării 

Clarificarea din partea Secretarului de Stat al Ministerului Muncii, Cristian Vasilcoiu

Cristian Vasilcoiu, Secretar de Stat în Ministerul Muncii, clarificări pentru Pilonul II
Cristian Vasilcoiu, Secretar de Stat în Ministerul Muncii, clarificări pentru Pilonul II

„Întrerupem transmisia pentru o scurtă clarificare!

Unii supărați că am îndeplinit și jaloanele de ei scrise în PNRR, legate de pensii, dar și de așa fel încât pensiile (inclusiv cele mai mici) să crească, lansează acum fumigene către pensiile din Pilonul II:

Dragilor, Pilonul II e reprezentat de pensii de stat, doar administrate privat, cărora li se aplică regulile din sistemul public de pensii, ele nefiind pensii de serviciu, adică nefiind speciale, așa cum le zic unii, ci pensii pe bază de contributivitate!

Stați jos, nota 2 ați fi luat la Academia de Studii Economice! Și v-o spune unul care a făcut Jurnalism și Drept, dar care, dată fiind situația, realizează că ar fi bun și la Finanțe, nu doar la Muncă!

Atât de aici!”, a comunicat Cristian Vasilcoiu în postarea sa de pe Facebook, potrivit celor furnizate de Antena 3.

Secretarul de Stat s-a simțit nevoit să aducă câteva clarificări cu privire la pilonul II de pensii, întrucât nu toată lumea avea la cunoștință ceea ce înseamnă, de fapt. Astfel, acesta a explicat faptul că Pilonul II e reprezentat de pensii de stat, acestea fiind administrate privat, cărora li se aplică regulile din sitsemul public de pensii. Cetățenii români trebuie să aibă în vedere faptul că acestea nu sunt pensii de serviciu, adică, mai exact, nu sunt speciale, așa cum spun alte persoane. În fapt și de drept, acestea sunt pensii pe bază de contributivitate, iar acest lucru a fost clarificat de însuși Secretarul de Stat din Ministerul Muncii.

Ai putea fi interesat și de: Gabriela Firea spune că legea pensiilor va elimina inechităţile: „Vor fi reparate astfel multe nedreptăţi suferite de românii care au ieşit deja la pensie”