- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Senatorii au adoptat un nou proiect! Se dublează concediul pentru o categorie de români

15 Dec, 09:46 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru românii care au în plan să adopte un copil! Senatorii au adoptat un nou proiect prin care se va acorda mai mult concediu de acomodare.
Senatorii au adoptat un nou proiect! Se dublează concediul pentru o categorie de români

Senatorii au adoptat un nou proiect benefic pentru români. Este vorba despre documentul de lege care vizează completarea legii 273 din 2004 privind procedura adopție. Prin noile schimbări, persoanele îndreptățite să poată beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum doi ani, conform Ziare.com.

Mai mult concediu pentru românii care adoptă un copil

Proiectul, inițiat de parlamentari PNL, susținut de USR și minorități, reglementează durata concediului de acomodare de care poate beneficia adoptatorul ori soțul acestuia, după caz, și propune creșterea acestei perioade de la maximum un an, cât este în prezent, la maximum doi ani.

concediu adopție copil
concediu adopție copil

„La baza acestei modificări legislative pentru creşterea duratei concediului de acomodare la maximum doi ani stă principiul egalităţii în faţa legii, principiu de rang constituţional conform căruia legea trebuie să ofere şanse egale tuturor cetăţenilor”, se arată în expunerea de motive.

Citește și: Angajații din educație continuă protestele în mai multe județe ale țării

Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea art.50 alin. (1) din Legea nr.273/2004 privind procedura adopției, astfel încât persoanele îndreptățite să poată beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum doi ani, care include și perioada încredințării copilului în vederea adopției, precum și de o indemnizație lunară, potrivit raportului de admitere întocmit de comisia de specialitate.

„Adopţiile trebuie încurajate, pentru că avem zeci de mii de copii instituţionalizaţi în România. Avem ocazia să votăm o iniţiativă foarte bună, care va acorda tratament egal părinţilor care adoptă copii. Momentan, avem undeva la 600 de familii anual”, a precizat senatorul USR Irineu Darău.

Citește și: Este oficial! Abonamentele la sălile de fitness acordate angajaților ar putea fi decontate anual. Câte sute de euro poate primi un român

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult