- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Siguranța în școli este un punct forte pentru România. 180.000 de elevi au participat în acest an la activitățile desfășurate de Poliția Română

05 May, 22:29 • Lupu Alexandra
Poliția Română organizează frecvent activități pentru a spori gradul de protecție din școli. Un număr uriaș de elevi a participat în 2023.
Siguranța în școli este un punct forte pentru România. 180.000 de elevi au participat în acest an la activitățile desfășurate de Poliția Română

În comparație cu alte țări, România stă foarte bine la capitolul „siguranța în școli”. Așa cum arată ultimele informații relatate de stiripesurse.ro, 180.000 de elevi au participat în 2023 la activitățile desfășurate de Poliția Română, cu scopul de a spori gradul de protecție din unitățile de învățământ.

Poliția Română, activități pentru siguranța în școli

Siguranța în școli este un punct forte pentru România. Așa cum arată ultimele informații, 180.000 de elevi au participat în 2023 la activitățile desfășurate de Poliția Română, cu scopul de a spori gradul de protecție din instituțiile de învățământ.

Doar în acest an, Poliția Română a organizat și susținut activități în interiorul a 5.015 de unități de învățământ. Datele au fost furnizate în contextul tragediei de la o școală din Serbia. Dintre cei 180.000 de elevi care au participat, 58.000 aparțineau ciclului primar, peste 83.000 celui gimnazial și aproape 40.000 celui liceal, dintre care aproape 100.000 de elevi proveneau din mediul urban.

Citește și: Proiect de lege adoptat de Senat. Școlile își vor putea închiria spațiile pentru creșterea veniturilor

În luna august a anului trecut, Planul Național Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile a fost revizuit. La acel moment, au fost stabilite responsabilități clare pentru fiecare unitate de învățământ și pentru toate autoritățile implicate, precum Ministerul Educației, M.A.I. și Ministerul Dezvoltării.

Poliția Română
Poliția Română

Ministerul Educației a organizat pe parcursul săptămânii trecute o întâlnire cu reprezentanții principalelor instituții implicate în combaterea violenței și a consumului de droguri din școli, de la nivel județean și central, dar și cu reprezentanți ai elevilor și ai părinților. În urma discuțiilor purtate, s-a stabilit ca măsurile adoptate la nivel național să fie implementate și la nivel județean. Totul se va întâmpla prin Inspectoratele Școlare Județene, Direcțiile Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului și Centrele de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog.

Se pare că Poliția Română încearcă din plin să aducă contribuții cât mai mari pentru țară. Ultimele informații arată că autoritățile au anunțat că vor achiziționa noi echipamente, printre care mai multe unități de brățări electronice, puști semiautomate cu lunetă sau pistoale automate. Mai mult decât atât, Sindicatul Europol a informat că va fi cumpărat un sistem performant de monitorizare a traficului auto, astfel, el va fi implementat la nivelul autospecialelor deținute de Poliția Română.

Vezi și: Se extinde „Programul pentru şcoli” şi „Masa caldă în şcoli”. Ciucă: „Guvernul pregăteşte creşterea numărului de şcoli în care se acordă o masă caldă sau un pachet alimentar elevilor care frecventează cursurile”