- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Simbolul cu broasca apare pe mai multe ambalaje din magazine. Ce înseamnă imaginea și de ce s-au speriat românii

11 Mar, 22:32 • Lupu Alexandra
Simbolul cu broasca este cel care a alertat mai mulți români. Imaginea apare pe mai multe ambalaje ale produselor din magazine. Iată ce înseamnă.
Simbolul cu broasca apare pe mai multe ambalaje din magazine. Ce înseamnă imaginea și de ce s-au speriat românii

Simbolul cu broasca regăsit la nivelul produselor alimentare din magazine le-a dat românilor un motiv de îngrijorare! Odată cu identificarea lui, mai multe persoane au dat naștere unor teorii neliniștitoare, citează spynews.ro. Nu este de mirare, având în vedere că anunțul care confirma că produsele cu insecte vor ajunge pe rafturile românești a stârnit multe reacții în domeniul public.

Ce înseamnă simbolul cu broasca

Simbolul cu broasca este regăsit la nivelul mai multor produse alimentare din magazinele românești. Odată cu identificarea lui, românii au intrat în panică și au dat naștere mai multor teorii. Aceștia s-au gândit la posibilitatea adăugării de gândaci în alimente, dar cu toate acestea, imaginea arată doar modul de comercializare, iar ingredientele din conținut sunt obținute într-un mod responsabil.

Vezi și: Restaurantele mai au 5 zile la dispoziţie pentru a afişa în meniuri numărul caloriilor și al E-urilor

Simbolul este prezent pe cutiile de cafea, bomboane, cafele sau alte drageuri. Nu este de mirare că românii s-au gândit la ipoteza menționată. În ultima perioadă, reprezentanții Uniunii Europene au adus în discuție adesea consumul de insecte, dar și introducerea acestor produse pe rafturile magazinelor din România.

Românii s-au speriat de simbolul cu broasca de pe produsele din magazine
Românii s-au speriat de simbolul cu broasca de pe produsele din magazine

În luna februarie, reprezentanții au confirmat că astfel de alimente vor apărea la raft, ba mai mult de atât, au anunțat cum pot fi identificate corect. Alimentele care conțin insecte trebuie să fie așezate într-un stand separat. Acestea trebuie să fie delimitate de cele care nu conțin specii de insecte autorizate, și la fel de bine, operatorii economici trebuie să afișeze un afiș în care să se menționeze ce se află la baza produselor respective.

Măsurile vor contribui la informarea corectă a consumatorilor, astfel, aceștia vor afla date clare despre alimente, având în vedere că au primit autorizație pentru a intra în piață. Produsele cu insecte vor apărea și în restaurante. Informațiile despre alimentele în cauză trebuie să fie disponibile încă de la intrarea în locația respectivă, dar mai ales, datele trebuie să figureze pe eticheta acestora.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Vor fi obligați românii să renunțe la carne și să consume doar insecte? Petre Daea a răbufnit! „Saturi stomacul cu ceea ce îi este necesar”