- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Simona Halep poate scăpa de suspendare! Anunţ de ultimă oră!

09 Nov, 19:13 • Cornel Ghimeșan
Simona Halep riscă o suspendare de până la patru ani după ce a fost testată pozitv la roxadustat după meciul din primul tur de la US Open 2022. Românca a priomit o veste excelentă şi ar putea reveni destul de repede în competiţiile oficiale.
Simona Halep poate scăpa de suspendare! Anunţ de ultimă oră!

Simona Halep poate scăpa de suspendare! Un cunoscut jurnalist german susţine că românca are șanse mari să scape de suspendare, la fel cum s-a întâmplat şi alte cazuri din tenis.

„Având în vedere cazurile precedente, Simona Halep are șanse să scape! Nu mă șochează deloc că a fost prinsă dopată. Tenisul, după părerea mea, are o problemă de dopaj. Aproape fiecare sport are o problemă de dopaj. Acum a apărut un nume cunoscut, Simona Halep, și normal că sare în ochi. Este primul caz de dopaj sanguin descoperit în tenis”, a spus Jannick Schneider pentru Sport1.

Citeşte şi: Situaţie catastrofală pentru Simona Halep. Anunţ oficial despre suspendare: cum o poate reduce de la 4 la 3 ani

„Jim Courier s-a adresat într-o conferință de presă la Australian Open 1999, spunând că nu-și explică modul prin care unii jucători pot juca atâtea meciuri și turnee la nivel înalt și a spus că tenisul are, evident, o problemă cu dopajul în sânge! La un an de la scandalul Festina din ciclism! Simona Halep este o profesionistă și trebuie să verifice ce medicamente ia. Dar, dacă te uiți la cazurile trecute, are șanse să scape. Între 2013 și 2019, 156 de tenismeni au fost testați pozitiv, dar doar 34 la sută au fost sancționați. Uneori, alte persoane decid pentru ei sau sportivii sunt împinși în direcția asta”, a mai spus Jannik Schneider.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu a spus cine e femeia din cauza căreia Simona Halep a fost suspendată: „I-a făcut o manevră. Își bat joc de ea toate nulitățile”

În acest moment, Simona Halep este suspendată temporar şi aşteaptă să fie audiată în primă fază de Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra, după care se poate adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare!

Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante. Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patrru ani. Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult