- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Situație istorică pe piața medicamentelor. Ne luăm adio de la aproape 150 de tratamente

03 Feb, 21:44 • Bumbeneci Diana
O nouă problemă pentru piaţa medicamentelor. Aproape 150 de tratamente au dispărut complet.
Situație istorică pe piața medicamentelor. Ne luăm adio de la aproape 150 de tratamente

România se confruntă cu tot mai multe probleme în domeniul sănătății. Aproape 150 de tratamente au dispărut din ţară în ultimele două luni. Situaţia se agravează de la o zi la alta.

Piața medicamentelor, afectată din ce în ce mai mult în România

Producătorii de la nivel local au confirmat că se tem din ce în ce mai mult că şi-ar putea pune lacătul pe uşă dacă taxa clawback va creşte la solicitarea Comisiei Europene. Din această cauză, bolnavii străbat ţara în speranţa că îşi vor găsi medicamentele vitale, însă multe dintre acestea nu se mai găsesc nici măcar în mediul online.

Stocuri lipsă sunt atât pentru bolnavii post-transplant, însă şi pentru cei cardiaci sau oncologici. Autoritățile încearcă să importe, însă în prezent sunt destul de multe probleme la nivel european.

Potrivit reprezentanților Agenţiei Naţionale a Medicamentului, schimbările au fost raportate mult mai de des atât la final de 2022, cât și la începutul lui 2023. Mai exact, în ultimele două luni au dispărut din ţară aproape 150 de tratamente.

medicamente
medicamente

Ai mai putea citi: Inflația din România ar fi mult mai mare decât se credea! Florin Cîțu iese la rampă cu noi detalii

Guvernul anunță că a aprobat în această săptămână mai multe ordonanțe care modifică Legea Sănătății. În acest sens, autoritățile au extins lista medicamentelor compensate. Se schimbă şi concediile și indemnizațiile medicale începând cu acest an, motiv pentru care românii trebuie să se intereseze din timp care vor fi noile măsuri luate.

Vestea bună este aceea că medicamentele imunologice vor fi incluse în lista medicamentelor compensate. Aceasta este și ce mai mare modificare făcută azi la Legea Sănătății.

Te mai poate interesa: Ministrul Mediului confirmă astăzi când începe programul Rabla. Ce beneficii noi vor avea românii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult