- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Situație uluitoare la Orșova! Primăria obligată să restituie taxele și impozitele

23 Mar, 10:08 • Adrian Popovici
Locuitorii din Orșova își vor primi taxele și impozitele înapoi, asta după ce instanța a stabilit că autoritățile locale au impus o serie de taxe și impozite ilegale.
Situație uluitoare la Orșova! Primăria obligată să restituie taxele și impozitele

Victorie pentru locuitorii unui oraș din România! Aceștia au câștigat un proces pe care l-au intentat administraţiei locale şi urmează să își primească înapoi banii pe impozitele majorate. Antena 3 CNN transmite că lupta lor în instanță a început în urmă aproximativ cu trei ani, asta după ce taxele le-au fost majorate cu până la 50%.

După cum arată primele informații despre acest subiect, este vorba despre aproximativ 70 de familii din Orşova care au reuşit să convingă instanţă să dispună anularea deciziei autorităților locale de a mări taxele şi impozitele locale din 2021.

Din nefericire pentru acestea, decizia judecătorilor nu este definitivă, iar asta înseamnă că cetăţenii nu îşi vor primi  banii înapoi, și așta deoarece primăria a atacat decizia la curtea apel.

Situație uluitoare la Orșova! Primăria obligată să restituie taxele și impozitele
Situație uluitoare la Orșova! Primăria obligată să restituie taxele și impozitele

Te-ar putea interesa și: Taxele pentru IMM-uri ar putea să scadă. Condițiile impuse de UE

Oamenii din Orșova, revoltați de taxele plătite

Locuitorii din Orșova sunt extrem de revoltați din cauza modului în care autoritățile locale au decis să crească taxele și impozitele. În plus, după cum explică locuitorii din acest oraș, dările către primărie sunt exagerate, mai ales atunci când le compară cu veniturile lor și cu nivelul de dezvoltare al localității lor.

„Nu mi se pare normal. Am ajuns să plătim taxele și impozitele, ca și cum am avea salarii de parlamentari, noi nu avem, nu suntem așa”, a explicat supărat un locuitor din Orșova.

„Cu siguranță avem cele mai mari taxe și simțim că administrația locală ne împovărează cu aceste taxe an de an și ca dovadă, suma nu este colosală, însă m-am simțit nedreptățit și am acționat în instanță într-adevăr”, după cum explică o altă persoană revoltată.

Curtea de Conturi le-a transmis autorităților să revină asupra deciziei de majorare a dărilor ilegale. Până în acest moment, primarul municipiului Orșova, Marius-Simion Stoica, nu a oferit o reacție oficială legată de nemulțumirile cetățenilor sau decizia instanței de a anula taxele și impozitele ilegale.

„Aceste hotărâri de Consiliu Local au fost atacate în instanță și au fost câștigate de anumite familii din Orșova, motiv pentru care noi, prin Asociația Împreună Renaște Orșova, am ajutat orșovenii care au apelat la noi și am susținut toate aceste demersuri”, după cum explică Ciprian Mocanu,  președinte le asociației „Împreună Renaștem Orșova”.

Citește și: Marcel Boloș spulberă zvonurile privind creșterea dărilor în 2024. „Reiau cât se poate de ferm!”

Tags: