- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șofer român amendat cu 4 milioane de euro

28 Feb, 16:44 • Bumbeneci Diana
Un șofer a primit amendă de 4 milioane de euro. Polițiștii au explicat de ce au fost nevoiți să aplice o sancțiune atât de mare.
Șofer român amendat cu 4 milioane de euro

Un caz șocant a fost adus în atenția publicului în Franța, după ce un șofer român a fost amendat cu o sumă incredibilă de 4.000.000 de euro pentru trafic de droguri. Autoritățile au intervenit după ce au descoperit peste 1.300 de kilograme de canabis ascunse ingenios într-o încărcătură de rumeguș.

Motivul pentru care românul a luat o astfel de amendă

Evenimentul a avut loc în Arlay, Franța, unde vameșii au interceptat un camion condus de un român. Cu ajutorul unui câine vamal, autoritățile au identificat rapid cantitatea uriașă de substanțe stupefiante ascunse în remorca camionului.

Conform rapoartelor, acesta era parte dintr-o captură record pentru vameșii din Jura, reprezentând 1,270 de tone de polen și 73 de kilograme de iarbă de canabis. Ancheta a relevat că șoferul român nu era conștient de conținutul ilegal al încărcăturii, declarând că nu a verificat personal marfa transportată.

Ai putea citi azi și: Descoperă oportunități de carieră cu salariu de 30.000 de euro – Experiența nu este necesară!

amendă
amendă

Cu toate acestea, autoritățile au luat măsuri drastice, condamnându-l pe șoferul de 23 de ani la doi ani de închisoare și la o amendă vamală masivă de 4.140.000 de euro. Această decizie a stârnit controverse și discuții ample despre consecințele traficului de droguri și responsabilitatea transportatorilor.

În ciuda încercărilor avocatului său de a argumenta în favoarea achitării, instanța a decis să-l condamne pe român la o pedeapsă severă, interzicându-i accesul pe teritoriul francez pe viitor.

Cazul ridică întrebări importante despre implicațiile legale ale traficului de droguri pe teritoriul francez, motiv pentru care oamenii legii au început o amplă campanie de verificare a traficului rutier.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, anunțul alegerilor 2024: „Avem un candidat comun”

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult