- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii trebuie să fie foarte atenți! Avertisment de fenomene periculoase pe șoselele din sudul și din vestul României!

17 Dec, 12:38 • Fundeanu Madalina
În atenția șoferilor! Circulația este îngreunată în sudul și vestul țării!
Șoferii trebuie să fie foarte atenți! Avertisment de fenomene periculoase pe șoselele din sudul și din vestul României!

Un fenomen meteo periculos îngreunează circulaţia maşinilor pe şosele din sudul şi din vestul României. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță  șoferii că, duminică dimineață, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile sau a unui accident rutier, potrivit Antena 3 CNN.

Atenție, șoferi! Circulație îngreunată în sudul și vestul țării!

Totuși, ceața reduce vizibilitatea local pe mai multe artere rutiere din județele Arad, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Timiș. Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, „se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună”.

Șoferii sunt sfătuiți „să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, să crească distanța de siguranță între autovehicule și să evite bruscarea comenzilor pe un carosabil umed sau alunecos”.

Te-ar mai putea interesa și: Veste proastă pentru șoferi! Mașina personală ar urma să poată fi folosită doar 6.500 km/an. Măsuri drastice pentru transportatori

șoferi
șoferi

„Înainte de a pleca în călătorie, informați-vă cu privire la restricțiile de trafic și condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să vă deplasați!

Când vizibilitatea este redusă, folosiți luminile din dotarea autovehiculelor, evitați depășirile riscante și asigurați-vă foarte bine înainte de efectuarea manevrelor de schimbare a direcției”, mai transmit autoritățile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vezi mai multe știri despre: Vești bune pentru șoferi! Vor putea circula pe încă 32 km de drum expres, până la finalul anului 2023