- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Soluția prin care Turcia vrea să salveze sistemul energetic din Ucraina: centralele plutitoare care să fie amplasate în România

08 Dec, 18:34 • Cassano Sabrina
Turcia vrea să salveze sistemul energetic din Ucraina! Vor să trimită centrale electrice plutitoare în România pentru a furniza 300-400 MW de electricitate Ucrainei
Soluția prin care Turcia vrea să salveze sistemul energetic din Ucraina: centralele plutitoare care să fie amplasate în România

Turcia vrea să salveze sistemul energetic din Ucraina! Centrale electrice plutitoare sunt nave uriaşe care ard gaze naturale lichefiate, păcură cu un conţinut redus de sulf sau motorină bio pentru a produce electricitate.

Turcia vrea să salveze sistemul energetic din Ucraina!

„Negociem în legătură cu (furnizarea) a 300-400 MW de energie electrică. Această capacitate poate oferi electricitate pentru un milion de gospodării. Putem trimite trei sau patru nave pentru a asigura această capacitate. Centralele electrice plutitoare pot fi amplasate în diferite porturi, iar furnizarea de energie electrică poate începe într-o lună, după ce detaliile tehnice, comerciale și de securitate vor fi finalizate”

, a declarat Kharezi pentru agenția de presă Anadolu.

De asemenea, aceasta a mai spus că ”se pot amplasa  nave în România și R. Moldova și furniza energie electrică prin linii electrice către Ucraina”

Citește și : Premierul Ciucă, reacție dură după ce România nu a primit acordul de aderare la Schengen!

Există linii de transport al electricității între România, Republica Moldova și Ucraina. Putem amplasa nave în România și R. Moldova și furniza energie electrică prin linii electrice către Ucraina„, a adăugat ea.

Citește și : Avertisment sumbru al CCI, după respingerea României în Schengen. „Nu numai antreprenorii români vor fi afectați, ci şi oamenii de afaceri din alte state membre UE”

Conform directorului Karpowership, principala problemă este că navele care se îndreaptă spre Ucraina nu pot fi asigurate. În acest sens, compania turcă se află în discuții cu ONU și cu o serie de companii pentru „a găsi soluția potrivită”.

„Niciun bun care este trimis în Ucraina nu poate fi asigurat în acest moment. Nici ei (ucrainenii – n.r.) nu pot da gaaranta siguranța acestor nave. În prezent, negociem cu ONU și cu alte companii pentru a găsi soluția potrivită. Există linii de transport a energiei electrice între România, Moldova și Ucraina. Putem disloca nave în România și Moldova, care să furnizeze energie electrică pe linii de transport către Ucraina”, a afirmat Kharezi.

Cele opt valuri de atacuri aeriene rusești asupra infrastructurii esențiale din ultimele săptămâni au afectat foarte tare rețeaua electrică a Ucraine și au dus la înteruperi de urgență și planificate în întreaga țară.