- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu, noul șef PSD? Ce spune Ministrul Transporturilor despre rolul de premier al țării

13 Mar, 22:10 • Bumbeneci Diana
În situația în care Marcel Ciolacu ar candida la prezidențiale și ar câștiga alegerile, Sorin Grindeanu ar fi cel dorit pentru poziția de lider al social-democraților, dar și pentru rolul de premier. Ce spune însă actualul ministru al Transporturilor despre cele două variante.
Sorin Grindeanu, noul șef PSD? Ce spune Ministrul Transporturilor despre rolul de premier al țării

Grindeanu, cu ochii pe șefia PSD? Ministrul Transporturilor a declarat că „Orice om politic care nu e ipocrit, când se înscrie într-un partid, într-un final își dorește asta”.

Sorin Grindeanu ar putea să îi ia locul lui Marcel Ciolacu

Sorin Grindeanu a pus ochii pe funcția de președinte PSD. Prim-vicepreședintele partidului nu exclude că și-ar dori să-i ia locul lui Marcel Ciolacu.

„Orice om care se înscrie în partid și-ar dori să ajungă în frunte”, a declarat Sorin Grindeanu la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.

Sorin Grindeanu:

„Mi-aș dori să avem congres de tipul congresului din 2001. Ceea ce ar însemna că avem președintele României și că suntem într-o zonă în care, probabil, am deveni vioara întâi în guvernul viitor. Asta îmi doresc. Sigur că orice om politic, care nu e ipocrit și nu minte, când se înscrie într-un partid, cred că într-un final își dorește să ajungă în fruntea acelui partid. Nu e nimic…”,

Florin Negruțiu, jurnalist Digi24: Ceea ce vă doriți dumneavoastră?

Sorin Grindeanu: Dacă condițiile sunt acelea pe care le-am anunțat mai devreme, nu exclud acea posibilitate. Florin Negruțiu: Premier, de ce nu? Sorin Grindeanu: Nu, am mai fost și nu cred că e o soluție pe care să o am, și nici nu mi-o doresc.

Într-o emisiune recentă la România TV, Marcel Ciolacu a fost întrebat de Victor Ciutacu dacă va rămâne Sorin Grindeanu la șefia PSD.

Victor Ciutacu: Candidați la Cotroceni? Rămâne Grindeanu șef la PSD?

„De ce trebuie să candidez? Eu, Marcel Ciolacu, nu am luat decizia de a candida la Cotroceni. Am altă sarcină de la partid și de la români. Sunt premier și trebuie să-mi fac treaba unde sunt acum. Avem candidați, suntem cel mai mare partid din România. A venit momentul, după 20 de ani, ca România să aibă un președinte de stânga, fiindcă toate provocările, în urma crizelor, pandemiei, criza energetica, războiul din Ucraina, în toate sondajele de opinie veți vedea că sunt probleme cu prețurile, care trebuie rezolvate. Și eu vreau să fie toate lucrurile bine.

Credeți că eu nu aș fi vrut să fiu premier, să trec și eu pe acolo doar să dau noroc, să am bani la buget oricât, să nu am deficit de 6,8 când am trecut premier, să nu mă duc la Comisie să explic situația din România? Dar am reușit un lucru extraordinar. Deficitul e mai mic decât investiția. Avem investiții de 100 de miliarde, e pentru prima oară când am creat credibilitate la Comisie și am demonstrat că nu ne împrumutăm pentru consum”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Citește aici restul declarațiilor: LIVE. Marcel Ciolacu, primele declarații oficiale privind alegerile 2024 și deciziile Guvernului privind pensiile și salariile românilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult