- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Specialiștii avertizează cu privire la carnea fabricată în laborator! „Dacă nu cumva produce niște dezechilibre în alimentația curentă”

24 Mar, 12:21 • Bumbeneci Diana
Avertisment din partea unui profesor despre carnea fabricată în laborator. Specialistul susține că noul tip de carne poate produce dezechilibre în organism.
Specialiștii avertizează cu privire la carnea fabricată în laborator! „Dacă nu cumva produce niște dezechilibre în alimentația curentă”

Carnea ar putea aduce probleme în viitor. Petru Alexe, profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, a afirmat că este o promisiune deocamdată carnea realizată în laborator deoarece aceasta nu a reuşit să ajungă la structura normală a cărnii, informează News.ro.

Carnea produsă în laborator ar putea fi problematică

Oficialul a explicat că trebuie văzut dacă această carne nu produce dezechilibre în alimentaţia curentă. Petru Alexe a declarat joi, la Prima News, că ştiinţa va arăta dacă există posibilitatea reconstituirii, în laborator, a funcţionalităţii ţesutului muscular.

„Carnea în laborator pentru moment este o promisiune pentru că în sistemul pe care l-am văzut realizat în alte ţări această carne este realizată până la un moment dat. Ea nu a reuşit încă să ajungă la structura normală a cărnii şi evident nu poate avea toate utilizările cărnii. Să luăm partea bună. Partea bună este că are un conţinut ridicat din punctul de vedere al aminoacizilor. Poate să fie considerat echivalent cu o carne animală numai că ştiinţa cu siguranţa va arăta dacă avem posibilitatea de a merge mai departe, de a face o reconstituire a funcţionalităţii ţesutului muscular pentru că lucrurile nu sunt chiar extrem de simple”, a afirmat Petru Alexe.

Vezi și: Un afacerist spune cât va costa, de fapt, carnea de miel. „Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele”

carne
carne

El a precizat că trebuie văzut dacă această carne realizată în laborator nu produce nişte dezechilibre în alimentaţia curentă.

„Avem de-a face cu un pas în lumea aceasta a cercetării. Acest pas nu îl putem nega şi nu sunt împotriva acestei evoluţii. Acest exerciţiu de auto-Dumnezeire poate că este făcut cu o ţintă ceva mai sus, poate să ajungem ca această carne sintetică să devină şi mişcătoare numai că mai e mult până acolo. Vă daţi seama ce spectaculos ar fi să putem reconstitui ţesuturi în medicina umană, să putem reconstitui organe în medicina umană.

Trebuie să privim şi aspectele de progres ştiinţific. Compoziţia este garantată, vorbesc de această carne artificială, este aparent bine. De ce spun aparent? Pentru că noi mai avem nevoie de nişte exerciţii nutriţionale. Trebuie să vedem dacă această carne curată, dusă doar la zona de cuplare de aminoacizi dacă e la fel de eficientă, dacă nu cumva produce nişte dezechilibre în alimentaţia curentă. De aceea, asupra acestui aspect sunt un pic rezervat. Însă tehnologia cu siguranţă se va dezvolta. În general se spune că această tehnologie este pentru ţările bogate, dar cu siguranţă suntem în faza de pionerat şi această tehnologie poată să ajungă la o utilizare gloabă”, a explicat profesorul Petru Alexe.

Citește și: Alertă pe piața alimentară din România! Prețul urzicilor, mai ridicat decât prețul pentru carnea de pui sau chiar de porc

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult