- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Specialiștii din piața imobiliară, sfaturi importante pentru românii care vor să investească. Tranzacțiile care atrag independența financiară

23 Mar, 19:22 • Lupu Alexandra
Investiția în piața imobiliarelor a devenit un nou trend în rândul românilor. Mai multe persoane s-au alăturat acestui domeniu din dorința de a obține independență financiară. Iată ce recomandă investitorii.
Specialiștii din piața imobiliară, sfaturi importante pentru românii care vor să investească. Tranzacțiile care atrag independența financiară

Numărul persoanelor care vor să se bucure de independență financiară este într-o creștere continuă. Nu este de mirare, luând în considerare presiunea pe care românii o simt de la o zi la alta în privința cheltuielilor. Oamenii nu au stat degeaba! Piața imobiliarelor s-a umplut de investitori, care, la rândul lor, au ieșit în față pentru a le oferi sfaturi persoanelor care vor să se alăture, anunță observatornews.ro.

Ce recomandă investitorii din piața imobiliară

Piața imobiliarelor este plină de investitori. Cristian Istrătescu face parte din această categorie. Bărbatul a început să activeze în segmentul menționat încă din 2009, iar din acel moment, principalele lui activități se referă la închirierea proprietăților pentru persoanele interesate.

Cristian a declarat pentru sursa citată că a început să activeze în calitate de investitor din teamă că resursele financiare din viitor nu vor fi suficiente pentru el și familia lui. La ora actuală, investitorul oferă consiliere pentru oamenii care vor să se meargă pe acest drum și se mândrește cu un portofoliu vast de locuințe, care reușesc să se achite deja una pe alta.

Te-ar putea interesa și: Piața imobiliară din Cluj a ajuns la un nou record fără precedent! Cât se cere pentru o garsonieră de 16 mp cu toaleta în dulap

„De teamă că o să ajung la pensie, văzându-i pe bunicii şi părinţii mei că nu se ajung cu banii şi am zis ok, e cazul să fac ceva. Mi-am propus să iau trei garsoniere prin credit, în decursul a zece ani de zile. Am zis că dacă iau câte una la trei ani asta înseamnă doar să strâng avansul pentru acea proprietate”, afirmă Cristian.

„Mă voi opri, probabil, din cumpărat atunci când o să mă retrag undeva pe o plajă, pe o insulă sau cel puţin când o să simt că am acumulat suficient”, completează investitorul.

Istrătescu a declarat pentru sursa citată că, la început de drum în lumea investițiilor, pentru a obține o rată, trebuie să existe o diferență semnificativă între chirie și rată. Concret, rata trebuie să fie de 1.000 lei, iar chiria de 1.5000.

„La început, pentru că o să avem rată, diferenţa dintre chirie şi rată poate să ajungă undeva între 50 şi 100 de euro. Adică să plătim o rată de 1000 de lei, să avem o chirie de 1.500 de lei”, completează investitorul.

Un agent imobiliar precizează că investițiile în acest domeniu au devenit business-ul preferat al românilor. Alexandru Adam precizează că acțiunile în acest sens sunt unele asigure, având în vedere că și clientela este mixtă.

„Este un business preferat de români. Este predictibil, este sigur. Clientela este mixtă. Avem studenţi, avem corporatişti, avem medici rezidenţi dacă sunt spitale în zonă”, declară agentul imobiliar.

Piața imobiliară din România este acoperită de investitori
Piața imobiliară din România este acoperită de investitori

Declarațiile specialiștilor în imobiliare ne arată că investiția într-o garsonieră se poate amortiza chiar mai repede cu un an decât cea realizată pentru un apartament de două camere, acolo unde vorbim despre 13 ani și jumătate. Din acest punct de vedere, Toma Filipovici precizează că garsonierele vechi se vând foarte repede, în cel puțin 30 zile.

„Dacă vorbim de piaţa imobilelor vechi, chiar şi acolo o garsonieră se poate vinde în mai puţin de 30 de zile. Se închiriază repede. Sunt costuri mult mai mici de întreţinere. De multe ori se achiziţionează chiar şi pachete”, spune specialistul în piața imobiliară.

Citește și despre următorul subiect: „Se dă un deget, dar se ia toată mâna”! 30 de apartamente construite ilegal într-un bloc de un dezvoltator imobiliar