- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Spor lunar pentru performanță. Ministerul Muncii, o nouă lege a salarizării!

18 Oct, 19:12 • Oprea Alina
Ministrul Muncii a făcut un anunț cu privire la o nouă lege de salarizare! Acesta dorește să introducă un spor lunar cu scopul de a încuraja performanța
Spor lunar pentru performanță. Ministerul Muncii, o nouă lege a salarizării!

O nouă lege a salarizării va fi elaborată de către Ministrul Muncii, însă trebuie să se țină cont de faptul că este necesar să existe un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc. Mai mult decât atât, pentru performanță va fi introdus un spor lunar, după cum a comunicat Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, citată de Agerpres, conform Economedia.

Vezi mai multe despre: Ligia Deca, despre salariile directorilor de școli: Este o anomalie, pe care trebuie să o corectăm în grila de salarizare din învățământ

O nouă lege a salarizării!

Ministrul Muncii a comunicat prin intermediul paginii oficiale de Facebook faptul că negocierile au fostr strânse, dar și foarte multe, iar profesioniștii de trasnporturi, din autoritățile centrale și instituțiile cu autofinanțare și-au expus problemele din domeniile lor de activitate.

„Ne dorim să avem o lege care să aducă claritate, iar pentru muncă egală plata să fie egală. Legea trebuie să aibă un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc. Va fi introdus un spor lunar care va încuraja performanţa. Rolul nostru este să venim cu politici active pentru forţa calificată de muncă.”, a comunicat Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, conform sursei citate.

Nouă lege a salarizării
Nouă lege a salarizării

Ministrul Muncii a purtat discuții îndelungate cu profesioniştii din transporturile aeronautice, Apele Române, energie, Agenţia Nucleară şi Deşeuri Radioactive, turism, Agenţia Naţională de Integritate, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenţei şi sindicatele reprezentative ale acestor instituţii.

Cei cu care Ministrul Muncii a purtat aceste discuții și-au expus problemele și au vprbit despre provocările pe care aceștia le întâmpină la locurile de muncă și au susținut că este nevoie de o lege nouă- care să elimine aceste inechități din salarizare în sistemul public. Discuțiile au avut loc în contextul elaborării acestui proiect de lege al salarizării în sectorul bugetar, conform sursei citate.

Vezi mai multe despre: Cu cât se măresc salariile profesorilor de la 1 ianuarie 2024. S-a stabilit grila de salarizare aplicabilă sistemului național de învățământ