- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sprijin financiar pentru susținerea familiilor! Gabriela Firea anunță 10 propuneri legislative având ca scop creșterea natalității

20 Mar, 21:11 • Constantin Cristina
Gabriela Firea, ministrul Familiei, a pregătit zece propuneri legislative pentru susținerea familiilor și creșterea natalității. Proiectul este destinat familiilor care nu au posibilitatea financiară de a avea copii.
Sprijin financiar pentru susținerea familiilor! Gabriela Firea anunță 10 propuneri legislative având ca scop creșterea natalității

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a pregătit un set de 10 propuneri legislative care se adresează familiilor care își doresc să aibă un copil sau au deja un copil, însă nu au posibilități financiare. Propunerile legislative vin în ajutorul familiilor, dar are și scopul de a crește natalitatea, a precizat Antena 3 CNN.

Citește și: Vouchere cadou de Ziua Bărbatului. Care este condiția simplă de îndeplinit pentru ca românii să primească tichetul. Firea: „Ne dorim un proiect de modificare a Codului Fiscal”

Cele 10 propuneri legislative

„Scăderea TVA până la 5% pentru lapte praf, scutece, mâncare pentru bebeluși.

Acordarea de vouchere de 1500 de lei pentru creșă, grădiniță și after school, pentru familiile care au venituri în jur de 8000 de lei.

Cardul acordat familiilor numeroase și cardul pentru tineri vor conține o serie de reduceri și de facilități.

Voucher-ul „Materna” în valoare de 2500 de lei pentru toate femeile gravide.

Reducerea dobânzilor la creditele imobiliare pentru familiile cu mai mult de doi copii, inclusiv doi copii.

Gabriela Firea, 10 propuneri legislative
Gabriela Firea, 10 propuneri legislative

O protecție pentru mamele care se întorc la serviciu, să nu poată să fie date afară măcar un an de zile.

Un program flexibil pentru părinții care au copii mai mici de trei ani și să poată să lucreze de acasă 1-2 zile pe săptămână.

Va fi acordat un voucher de 1500 de lei pentru copii, astfel încât să poată achita atât consultanții, tratamente sau dispozitive medicale.

Sprijinul financiar pentru copiii care au ambii părinți plecați în străinătate.

Lansarea unor concursuri de proiecte dedicate familiilor și copiilor la care să participe ONG-urile”, a anunțat Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Alte articole: Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea, începe din acest an acordarea ajutorului de 15.000 de lei femeilor care vor să rămână însărcinate