- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea, începe din acest an acordarea ajutorului de 15.000 de lei femeilor care vor să rămână însărcinate

09 Nov, 14:29 • Russo George
Gabriela Firea anunţă că a pus în consultare regulamentul programul social de creştere a natalităţii prin acordarea cuplurilor sau femeilor singure cu vârsta între 20 şi 45 de ani a unui ajutor de 15.000 de lei pentru a fi folosiţi la proceduri de înseminare artificială.
Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea, începe din acest an acordarea ajutorului de 15.000 de lei femeilor care vor să rămână însărcinate

Potrivit anunţului Gabrielei Firea, ajutorul pentru femeile sau cuplurile cu probleme de fertilitate se va acorda în două rate, prima dată 5.000 de lei sub forma unui voucher electronic, ce pot fi folosiţi la procedurile şi medicaţia preliminare procedurii în sine, iar în a doua fază un voucher tipărit de 10.000 de lei.

”Veşti importante! Am publicat în consultare regulamentul programul social de creştere a natalităţii. Cuplurile sau femeile singure cu vârsta între 20 şi 45 de ani pot afla care sunt paşii pe care trebuie să-i facă pentru a obţine ajutorul financiar de 15.000 de lei. Până la sfârşitul lunii, suntem pregătiţi să primim deja dosarele!  Se pot înscrie în acest program social doar cuplurile şi femeile care se luptă cu infertilitatea, cu domiciliul în România şi care vor desfăşura procedurile pentru obţinerea unei sarcini într-un spital public sau o clinică privată acreditată din ţara noastră”, anunţă ministrul Firea.

Gabriela Firea precizează că vor putea aplica femeile cu vârsta între 20 şi 45 de ani, care au indicaţie pentru fertilizare in vitro de la medicul specialist.

Dosarul va fi unul simplu şi trebuie să conţină:

– o cerere tip;
– copii ale actelor de identitate;

Citeşte şi: PSD și PNL aliați și la alegerile din 2024? Politologul Stelian Tănase aruncă bomba: „Aud că un scenariu împins de la Cotroceni ar fi să candideze împreună, inclusiv candidat la președinție comun”

– o declaraţie pe proprie răspundere;
– documentul care conţine dovada infertilităţii şi indicaţia medicală pentru FIV;

– adeverinţa care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate;
– un acord de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Solicitanţii vor depune online dosarul complet, când vom anunţa că primim dosarele, la adresa [email protected]. De asemenea, persoanele care nu pot trimite online documente, dosarele pot fi depuse fizic la sediul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

”Sprijinul financiar va fi acordat pe principiul “primul venit – primul servit”, în ordinea transmiterii dosarelor. Până la finalul anului, avem fonduri pentru 2.500 de ajutoare, iar de anul viitor decontăm 10.000 astfel de proceduri. Timp de zece zile, aşteptăm orice sugestie cu privire la regulamentul programului. În această perioada, tinerii îşi pot pregăti dosarele, dar să nu le trimită încă la minister. Vom anunţa din timp ziua în care deschidem depunerile documentelor pentru program.  Regulamentul programul a fost conceput cu un singur gând: să ajutăm cât mai mulţi tineri să-şi împlinească visul de a deveni părinţi şi să contribuim la creşterea natalităţii”, mai transmite ministrul Familiei.

Citeşte şi: Kelemen Hunor susține că pensiile românilor ar trebui să fie majorate cu 15-16%. „Trebuie să găsești loc pentru pensionari care au muncit o viață întreagă”