- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Spunem ADIO Moș Crăciunilor din ciocolată? Temperaturile ridicate din această toamnă au redus cererea pentru figurinele de ciocolată în formă de Moș Crăciun!

01 Dec, 17:09 • Oprea Alina
Există posibilitatea de a nu mai avea parte de figurinele de ciocolată cu Moș Crăciun? Temperaturile ridicate din această roamnă au scăzut considerabil cererile pentru acestea!
Spunem ADIO Moș Crăciunilor din ciocolată? Temperaturile ridicate din această toamnă au redus cererea pentru figurinele de ciocolată în formă de Moș Crăciun!

Producătorii de dulciuri din Germania au făcut în decursul acestui an aproximativ 167 de milioane de figurine în formă de Moș Crăciun, din ciocolată, ceea ce înseamnă cu 1% mai puțin decât anul trecut, pe fondul diminuării cererii pentru dulciuri, ca urmare a vremii blânde de dinainte de sărbătorile de iarnă, conform celor transmise de DPA, citată de Agerpres.

Ai putea fi interesat și de: Românii din diaspora plătesc bani grei pentru a petrece Crăciunul acasă. Aduc şi peste 4.000 de pachete cu cadouri pentru copiii sărmani

Nu vom mai avea figurine de ciocolată cu Moș Crăciun?

Luna octombrie a anului curent a înregistrat valori ale temperaturilor extrem de mari și neobișnuite pentru sezonul respecrtiv, iar acest lucru nu s-a întâmplat doar în România, ci și în Germania, care a fost destul de afectată. Aceasta, cumulată cu inflația ridicată, au ridicat vânzările, a subliniat Asociația Producătorilor Germani de Dulciuri (BDSI).

Totuși, a fost menționat faptul că organizația profesională și-a exprimat încrederea totală că vânzările își vor reveni în perioada sărbătorilor.

“În momentele grele şi incerte, dulciurile sunt una dintre micile plăceri de zi cu zi. Acest lucru este valabil în special pentru popularele figurine Moş Crăciun de ciocolată”, a completat preşedintele BDSI, Carsten Bernoth, conform Economedia.

Figurine de ciocolată Moș Crăciun
Figurine de ciocolată Moș Crăciun

A fost constatat că aproape două treimi din figurinele Moș Crăciun de ciocolată au fost deja livrate retailerilor de produse alimentare, magazinelor universale, dar și retailerilor specializați din Germania, în timp ce mai mult de o treime au fost exportate. Perioada sărbătorilor este una dintre cele mai așteptate de către toți oamenii, iar figurinele de ciocolată cu Moș Crăciun sunt cele care vor umple sufletele copiilor de fericire, dat fiind faptul că sunt un simbol adevărat al perioadei de Crăciun.

Precum am menționat anterior, perioada sărbătorilor va repara procesul de vânzare al figurinelor de ciocolată, dat fiind faptul că cererea va fi mult mai mare în acea perioadă. Temperaturile au fost mult prea mari pentru luna octombrie, din păcate, însă acest lucru nu se întâmplă doar la nivel de stat german, ci în toată lumea!

Ai putea fi interesat și de: Moș Crăciun vine cu tichete sociale pentru vârstnici și pachete de dulciuri pentru copii, până la 22 noiembrie. Ce condiții trebuie îndeplinite