- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii din diaspora plătesc bani grei pentru a petrece Crăciunul acasă. Aduc şi peste 4.000 de pachete cu cadouri pentru copiii sărmani

28 Nov, 19:40 • Dobran Viorel
Românii din străinătate contribuie serios la PIB-ul autohton prin sumele trimise pe parcurusul anului acasa sau prin investiţiile în locuinţele foste domicilii, dar Crăciunul este ceva special pentru toţi cei plecaţi de "acasă".
Românii din diaspora plătesc bani grei pentru a petrece Crăciunul acasă. Aduc şi peste 4.000 de pachete cu cadouri pentru copiii sărmani

Crăciunul este sărbătoarea care adună mai mult ca urnele de vot românii laolaltă. An de an, conaţionalii plecaţi spre toate punctele cardinale pentru a câştiga mai mulţi bani, revin acasă, deşi, după mai multe generaţii, casa lor poate însemna câteva rude răzleţite, care nu au apucat încă să plece „afară”.

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, foarte mulţi români care locuiesc şi lucrează în străinătate aleg să se întoarcă acasă, pentru a petrece Crăciunul şi Revelionul alături de cei dragi. Şi cum sărbătoare vine după un an greu de muncă, românii din diaspora plătesc mii de lei pentru a petrece Crăciunul acasă.

Acest lucru este, pentru cei ce închiriază apartamente în regim hotelier, un prilej foarte bun pentru rotunjirea veniturilor, deoarece românii sunt dispuşi să plătească sume impresionante de bani pentru a se caza în oraşul natal.

Cât costă să îți petreci Crăciunul și Revelionul în pensiunile vedetelor. Ce oferte exclusive și facilități din partea casei sunt puse la dispoziție

Reporterii ,,Adevărul” au discutat cu persoane care închiriază apartamente în regim hotelier, în oraşul Iaşi. Aceştia susţin că, pentru luna decembrie şi ianuarie, cele mai multe dintre locuinţe sunt rezervate, de cele mai multe ori de români care se întorc din străinătate.

,,Avem şase apartamente, toate sunt rezervate începând cu jumătatea lunii decembrie, până la jumătatea lunii ianuarie, aproximativ. Patru dintre ele sunt rezervate de persoane, familii care vin din străinătate pentru a petrece Sărbătorile de Iarnă alături de cei dragi. Este vorba despre românii care nu mai au o locuinţă stabilă în ţară şi care îşi doresc puţin conform pe perioada concediului.

Pentru a închiria un apartament cu doua camere, în această perioadă, clienţii noştri achită aproximativ 300 de lei pe noapte. Cu toate acestea, dacă este vorba despre perioade mai lungi, aplicăm şi anumite reduceri. Astfel, pentru a închiria un apartament, pentru o perioadă de 20 de nopţi, clienţii plătesc aproximativ 5000-5500 de lei„, a precizat Anca M., ieşeancă ce se ocupă de administrarea mai multor apartamente ce se pot închiria în regim hotelier.

Apartamentele, preferate în detrimentul camerelor de hotel

Conform celor implicaţi în acest domeniu, foarte multe persoane au început să-şi îndrepte atenţia către apartamentele ce pot fi închiriate în regim hotelier. Chiar dacă tarifele sunt aproape la fel ca cele existente la hotelurile din marile oraşe, se pare că apartamentele au mai multe avantaje.

,,Un apartament cu două camere este la fel de costisitor precum o cameră de hotel, dar este mai spaţios. Totodată, apartamentele noastre dispun de bucătărie utilată complet, un lucru ce îi atrage pe clienţi„, a adăugat Anca M.

Românii din diaspora plătesc bani grei pentru a petrece Crăciunul acasă

„Copiii ajută copiii”. Peste 4.000 de pachete cu cadouri de Crăciun din Germania, în drum spre micuții nevoiași din România

Organizația Roundtable Sigmaringen participă la campania națională „Convoiul de colete de Crăciun”, colectând și împachetând 4.200 de pachete pentru copiii nevoiași din Europa de Est. Cadourile vor fi distribuite între 4 și 7 decembrie, România figurând ca destinație principală.

Organizația Roundtable din Sigmaringen participă la campania națională „Convoiul de colete de Crăciun”, care are ca scop ajutorarea copiilor nevoiași din Europa de Est. În ultimele săptămâni, copiii din district au împachetat pachete de Crăciun pentru copiii nevoiași. Iată cum a decurs campania.

„Copiii ajută copiii” – acesta este motto-ul organizației caritabile Roundtable, care își propune să aducă bucuria Crăciunului copiilor nevoiași din Europa de Est. Grupul local din Sigmaringen participă la campania națională „Convoi de colete de Crăciun”.

Copiii au fost lăsați să aleagă conținutul singuri

În mai multe școli din districtul Sigmaringen, elevii au împachetat cadouri singuri sau împreună cu părinții lor în ultimele săptămâni. Ei au fost liberi să aleagă conținutul.

Cadourile se adresau la trei grupe de vârstă și categorii. Acest lucru înseamnă cadouri pentru copii mici de sex feminin, masculin și divers, școlari și adolescenți.

Crăciunul va fi altfel pentru 4.000 de copii din România

„Divers înseamnă neutru din punct de vedere al genului”, explică Dennis Ramsperger, care se ocupă de organizarea campaniei pentru grupul local din Sigmaringen în acest an. Ideea din spatele acesteia: Dacă cadourile pentru băieți și fete se epuizează, cei care le distribuie pot apela la cele neutre.

Crăciunul în penitenciare. Cum arată „masa festivă” a deținuților?

Ramsperger și echipa sa au colectat pachetele vineri dimineață și le-au dus la centrul de colectare din Krauchenwies. Voluntarii le-au sortat într-un depozit, le-au împachetat în cutii și, în cele din urmă, le-au încărcat într-un camion mare,potrivit stiridiaspora.ro

În total, au fost colectate 4.200 de pachete, care vor fi transportate în Europa de Est de Volker Schmidt din Gammertingen și de colegul său. „Destinația noastră este România”, spune Ramsperger.

Joi, însă, ei vor merge mai întâi la Hanau (Hessa) și apoi în convoi spre Europa de Est. Ajutoarele vor distribui cadourile între 4 și 7 decembrie.