- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Statul oferă mai mulți bani unei categorii de români! Beneficiarii care primesc peste 700 de lei, din 10 iunie

09 Jun, 18:37 • Fundeanu Madalina
Categoria de români care va primi peste 700 de lei din 10 iunie. Banii intră direct pe carduri!
Statul oferă mai mulți bani unei categorii de români! Beneficiarii care primesc peste 700 de lei, din 10 iunie

S-a aflat data la care vor intra banii pentru alocație! În luna curentă, banii nu au intrat conform calendarului standard. Autoritățile au anunțat că banii vor ajunge la destinatari luni, 10 iunie, conform Capital.ro.

Copiii din România își vor primi banii din data de 10 iunie. Sumele vor fi virate direct pe carduri

Alocațiile copiilor intră la o dată diferă în luna aceasta, pentru că data standard la care se livrau a picat în weekend. Prin urmare, părinții vor primi cei 719 lei pe data de 10 iunie, în loc de 8 iunie. Luna aceasta, ziua de 8 a picat sâmbătă.

Banii vor ajunge la destinatari în cel mai scurt timp. De obicei, Poșta Română este cea care se ocupă de alocațiile pentru copii, dar anumiți  părinți au optat ca banii să intre direct pe card.

Potrivit legii aflate în vigoare, alocația este oferită copiilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani. În ciuda acestui lucru, și aceștia pot beneficia de acești bani doar dacă urmează cursurile unei forme de învățământ. De menționat este faptul că nu contează dacă este liceală sau profesională.

În plus, este important de reținut că cei care au împlinit 18 ani vor primi alocația până la finalizarea studiilor.

Limita de vârstă se extinde până la 26 de ani pentru o anumită categorie de tineri, adică pentru cei cu dizabilități care sunt înregistrați în sistemul educațional românesc și care urmează cursurile unei forme de învățământ.

Citește și: Soluții pentru românii nemulțumiți de pensiile recalculate de la 1 septembrie. Informații prețioase pentru toți pensionarii din România

bani alocații
bani alocații

Actele necesare pentru a beneficia de alocație

 • OPIS DOCUMENTE – se va completa de către solicitant în ordinea listei de documente de mai jos doar cu documentele corespunzătoare situației dvs. numerotând paginile.
 • Cerere tip pentru acordarea alocației de stat pentru copii completată şi semnată de către reprezentantul legal al copilului și de către celălalt părinte(original)
 • Act de identitate solicitant (copie)
 • Pentru plata în cont bancar dovadă eliberată de bancă care să conţină obligatoriu: numele şi prenumele titularului de cont (contul trebuie să fie pe numele persoanei îndreptăţite, care este titularul de dosar), CNP titular, codul Iban. Contul în lei poate fi deschis la una din băncile din anexă (anexa banci agreate)
 • Certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul, copie (faţă verso)
 • Certificatul de încadrare a copilului într-un grad de handicap, dacă este cazul (copie)
 • Act de identitate celălalt părinte sau reprezentant legal al copilului (copie)
 • Certificat de căsătorie, dacă este cazul – (copie)
 • Alte documente de stare civilă/ documentele din care să rezulte situația juridică a copilului față de reprezentantul legal, care pot fi, după caz, următoarele:Livretul de familie (copie)
 • Actul de identitate al reprezentantului legal al părintelui minor, în cazul în care acesta din urmă nu are capacitate deplină de exerciţiu (copie)
 • Alte acte doveditoare privind componenţa familiei (copie): hotarâre judecătorească de încredinţare a copilului în caz de divorţ, hotărâre judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei, hotărâre judecătorească de încuviinţare a adopţiei, hotărâre judecătorească sau, după caz, hotărârea comisiei pentru protecţia copilului pentru măsura de protecţie specială a plasamentului, dispoziţia directorului general al D.G.A.S.P.C. sau, după caz, hotărâre judecatorească, pentru măsura de protecţie specială a plasamentului în regim de urgenţă, dispoziţia autorităţii tutelare de instituire a curatelei, actul de deces al unuia dintre părinţi
 • Alte documente, la solicitarea direcţiei teritoriale.
 • Declaraţia beneficiarului cu privire la acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Vezi și: Super oferte în magazinele Lidl, în perioada 10-16 iunie! Românii își pot achiziționa produsele preferate la cele mai mici prețuri