- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Străinii preferă apartamentele și vilele din Pipera! Care este motivul pentru care zona aceasta imobiliară a explodat

18 Jul, 22:50 • Cornel Ghimeșan
Pipera este una dintre cele mai căutate zone din București în rândul străinilor. Care este motivul pentru care tot mai multă lume preferă acest cartier.
Străinii preferă apartamentele și vilele din Pipera! Care este motivul pentru care zona aceasta imobiliară a explodat

Nordul capitalei, mai precis zona Pipera, se afirma ca un sector imobiliar de lux tot mai atractiv pentru investitorii și cumpărătorii străini, oferind un mix ideal de beneficii. Unul dintre principalele avantaje este reprezentat de prețurile competitive în comparație cu alte capitale europene, alături de accesul facil la facilități de înaltă calitate, precum prestigioasele școli internaționale din București.

Citește și: Două firme au depus oferte pentru modernizarea liniei 5 de tramvai, dintre Ștefan cel Mare și Pipera. Investiție de 154 milioane lei în Capitală

Conform unei analize efectuate de City Garden Residence, dezvoltatorul proiectului Bonton Luxury Villas din Pipera, se constată că 80% dintre cumpărătorii primei faze sunt străini, în timp ce doar 20% sunt români. De asemenea, se observă că 70% dintre achizitori sunt cumpărători finali, în timp ce 30% sunt investitori.

Bucureștiul se numără printre capitalele europene cu cele mai competitive prețuri la locuințe, fapt ce reprezintă un avantaj major pentru investitorii străini ce doresc să achiziționeze proprietăți într-un oraș aflat în dezvoltare. Oportunitatea unui randament investițional favorabil și potențialul de apreciere a valorii proprietăților în timp sunt alte motive esențiale care îi determină pe investitorii străini să ia în considerare achiziționarea de imobile de lux în nordul capitalei.

În contextul menționat, dezvoltatorul City Garden Residence a vândut majoritatea celor 36 de vile din proiectul Bonton Luxury Villas către cumpărători străini. Aceștia au achiziționat aceste locuințe la prețuri care încep de la 400.000 de euro + TVA, ceea ce înseamnă un cost pe metru pătrat util de aproximativ 1.365 euro, mai redus comparativ cu alte capitale europene.

Vilele din acest ansamblu imobiliar au suprafețe utile cuprinse între 293 și 327 mp și oferă între 5 și 7 camere spațioase, 2 sau 3 terase, grădină proprie și finisaje premium. De remarcat că aproximativ o treime dintre cumpărători au optat pentru dotarea exclusivistă a vilelor cu lift interior, oferită de dezvoltator.

Având în vedere nivelul mediu al chiriei din zonă, situat între 3.000 și 4.000 de euro lunar, și cu un buget suplimentar alocat pentru amenajări, investitorii pot obține un randament anual de aproximativ 8%, depășind astfel media pieței.

„Piața imobiliară de lux din capitală a cunoscut o evoluție semnificativă în ultimii ani, stimulată de creșterea cererii, diversificarea proiectelor și de randamentele oferite. Piața este atractivă pentru cumpărătorii străini, deoarece prețurile locuințelor încă nu s-au aliniat la nivelul altor capitale europene, fiind mult mai accesibile.

Aceștia au înțeles că este momentul oportun pentru a investi, deoarece nu va exista o scădere în perioada următoare, spre deosebire de așteptările românilor. Prețurile materialelor de construcție s-au majorat cu peste 50% de la începerea lucrărilor, ceea ce va determina o creștere a prețurilor locuințelor din faza a doua”, afirmă Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Residence.

De ce optează străinii pentru Pipera

În plus față de prețurile avantajoase, diversele facilități ale zonei Pipera contribuie în mod semnificativ la atractivitatea acesteia, cu un accent deosebit pe proximitatea față de școlile internaționale. Pentru mulți expatriați care se stabilesc în capitală alături de familiile lor, această caracteristică reprezintă o prioritate. Proiectul Bonton Luxury Villas se bucură de o locație excelentă, fiind situat la doar 200 de metri distanță de Școala Americană și având acces facil la alte școli prestigioase, precum British School of Bucharest, Olga Gudynn International School sau Maarif Schools of Bucharest.

De asemenea, acest ansamblu rezidențial se află în apropierea Pădurii Băneasa și beneficiază de conexiuni bune cu punctele de interes din oraș, cum ar fi zonele de birouri Pipera, Voluntari și Aurel Vlaicu, centre comerciale, centrul capitalei și aeroport.

Bonton Luxury Villas cuprinde în total 66 de vile de lux, dotate cu facilități moderne și integrate, inclusiv un club privat cu piscină și sală de sport. În prezent, proiectul se află în faza a doua de dezvoltare, cuprinzând 30 de vile care sunt deja construite și se află în etapa de finisaj. Lucrările de construcție vor fi finalizate în acest an, urmând ca finisajele interioare să fie completate în 2024. Valoarea totală a investiției în acest proiect de lux se ridică la peste 19 milioane de euro.

Alte articole: Cât de greu poate fi să crești un porc în România?! Investiții piperate pentru această activitate

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult