- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Studiourile americane revin în România? Raluca Turcan, Ministrul Culturii, oferă ultimele declarații!

03 Dec, 12:30 • Oprea Alina
Conform spuselor Ralucăi Turcan, Ministrul Culturii, studiourile americane sunt interesate să revină în România. Ce a comunicat Ministrul Culturii?
Studiourile americane revin în România? Raluca Turcan, Ministrul Culturii, oferă ultimele declarații!

Raluca Turcan, Ministrul Culturii, a afirmat că marile studiouri americane sunt interesate să revină în România, a informat Agerpres.

„Marile studiouri americane sunt interesate să revină în Romania, valoarea profesioniştilor din ţara noastră fiind bine-cunoscută peste ocean”, a comunicat Raluca Turcan, potrivit Digi24.

Ai putea fi interesat și de: Cine e tânăra care a ajuns milionară la 25 de ani. Provine dintr-o familie săracă, dar în doar câțiva ani a reușit să ajungă printre celebritățile de la Hollywood

Marile studiouri americane în România?

Raluca Turcan a oferit acea declarație odată ce s-a întâlnit la Washington cu Charles H. Rivkin, Preşedinte şi CEO al Motion Pictures Association (MPA), care reuneşte cele mai mari studiouri de film, respectiv Walt Disney Motion Pictures, Netflix Studios, LLC, Paramount Pictures Corporation, Sony Pictures Entertainment Inc., Universal City Studios LLC, şi Warner Bros.

Raluca Turcan, Ministrul Culturii, despre revenirea studiourilor americane în România
Raluca Turcan, Ministrul Culturii, despre revenirea studiourilor americane în România

Ministrul Culturii a arătat ca l-a asigurat pe reprezentantul MPA de angajamentul său și al Guvernului României în repornirea schemei de sprijin pentru producția de opere audiovizuale în România.

„Săptămâna viitoare, Ministerul Culturii, prin Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, va deconta primele plăţi, pentru proiecte care aşteaptă, de peste trei ani, ca statul român să-şi onoreze obligaţiile. La începutul anului următor, vom continua soluţionarea şi decontarea proiectelor restante, în paralel cu deschiderea unui nou apel de proiecte, într-o formă revizuită, care să crească competitivitatea Romaniei pe piaţa europeană a locaţiilor de filmare”, a comunica pentru Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook, conform sursei situate.

Mai mult decât atât, Ministrul Culturii a început o serie de vizite în Statele Unite ale Americii, începând cu data de 26 Noiembrie. Hollywood este foarte cunoscut de români, iar pentru România ar fi o mare realizare ca acesta să ajungă, din nou, în țara noastră. Filmele produse în spațiul american sunt foarte apreciate aici, în România, iar visul oricărui român este să viziteze studiourile Hollywood, tocmai pentru că sunt recunoscute pentru Producțiile sale.

Ai putea fi interesat și de: Actorii şi marile studiouri de la Hollywood au ajuns la un acord pentru a înceta greva care a paralizat de mai multe luni producţia de filme şi seriale în SUA