- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Subvenție la motorină pentru persoanele fizice în 2023. Cum pot primi românii banii de la APIA

16 Feb, 16:32 • Bumbeneci Diana
Persoanele fizice pot primi subvenție pentru motorină. APIA anunță condițiile de eligibilitate.
Subvenție la motorină pentru persoanele fizice în 2023. Cum pot primi românii banii de la APIA

Sunt vești bune pentru românii care au o afacere în sectorul agricol sau o altă formă de afacere și au nevoie de subvenție pentru motorină. Cum prețurile pentru acest combustibil se mențin destul de mari și în 2023, APIA oferă șansa unei subvenții, anunță AgroTV.

Mai exact, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) plătește în fiecare trimestru al fiecărui an subvenția la motorină. Este vorba despre o schemă de ajutor de stat care vine în sprijinul fermierilor pentru a-i ajuta să mai amortizeze din cheltuieli, având în vedere că acestea sunt din ce în ce mai mari.

Subvenție la motorină pentru persoanele fizice

De această subvenție, însă, nu poate beneficia orice român, asta pentru că toate regulile sunt destul de stricte. Pentru a putea beneficia de subvenția la motorină, fermierul trebuie să aibă o formă de autorizare, cum ar fi PFA sau II.

Mai mult, conform regulamentelor stabilite de APIA, fermierii care sunt persoane fizice și vor să primească acest ajutor pot să facă acest lucru, dacă în termen de 60 de zile după depunerea acordului prealabil se autorizează ca PFA sau II.

Ai mai putea citi: Un nou contract record semnat de CFR. Sorin Grindeanu anunță investiții de 3,1 milioane de euro prin PNRR

motorină
motorină

„Persoana fizică poate beneficia de subvenția la motorină, dar cu condiția ca în 60 de zile să se facă persoană fizică autorizată. Dar ca să beneficiați de subvenția la motorină, și asta s-a spus la momentul respectiv, dumneavoastră trebuia în perioada 1 decembrie – 31 decembrie 2022, să fi făcut un acord prealabil cu cantitățile pentru anul 2023. Dacă nu ați făcut atunci, acum categoric nu puteți beneficia”, a mai precizat directorul general al APIA, Adrian Pintea, pentru sursa citată.

Ai mai putea citi: Prețul laptelui ajunge la un prag istoric! Specialiștii avertizează că piața va fi volatilă până în vara anului 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult